Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjemmelagde urøkte lammepølser



Hjemmelagde urøkte lammepølser oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Dette er pølsa for den viderekommende. Lammepølse har en karakteristisk og fyldig smak.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
800grmalt lammekjøtt
400grmedisterdeig
1,5sssalt
4sspotetmel
3dlmelk eller vann
1tsknust einebærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2tsmalt muskat
2tsmalt hvit pepper
1ssfinhakket frisk kruspersille
1ssfinhakket frisk salvie
30grsmal svinetarm 28/30Ingrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
eller stor fåretarm 24/26 eller 26/28


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Hjemmelagde urøkte lammepølser med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier211,423 444,67287,06Kcal
Protein13,25215,8817,99gram
Karbohydrat3,3955,234,60gram
Kostfiber0,254,070,34gram
Fett16,04261,3421,78gram
Mettet fett7,01114,219,52gram
Salt2,1935,692,97gram
Pris på oppskriftenKr 6,35Kr 103,46Kr 8,62.-
Hele oppskriften veier1 629 totalt1 629 pr porsj136 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 pølser

Denne oppskriften gir 10 til 12 pølser.
1. Kjør kjøtt og salt i kjøkkenmaskinen til du får en seig deig.
2. Spe så med halvparten av melka. Når farsen har blitt klistrete, tilsett resten av melka sammen med potetmelet og krydderet til det er godt blandet.
3. Stappes i tarm. Snurres/ tvinnes i 10 til 12 cm lange pølser og knyt endene med en litt hyssing eller med tarmen.
4. Trekkes i vann ved 80 °C, kan også grilles. Under finner du flere råd:

Røyking
For å røyke pølser er det letteste å bruke en ABU-røk eller lignende. Den får du kjøpt i sports- eller villmarksforretninger sammen med flis til røykinga. Legg pølsene ned i "kassa" med litt avstand mellom pølsene (ligger de inntil hverandre får du ikke røyk rundt hele pølsa), og følg bruksanvisningen fra produsenten. Normalt er 15-20 minutter nok til slike pølser, og de blir nesten kokt samtidig pga. den høye temperaturen under røykingen.
(Noen har også laget egne "kammer" med tilførsel av røyk gjennom et rør eller direkte under det som skal røykes.)

Kjøtt
Dersom du vil kverne svinekjøttet selv, sørg for at du har en blanding av magert og fett svinekjøtt. Du kan bruke vanlig kjøttkvern eller foodprocessor.
Alternativt kan du bruke kjøttdeig (storfekjøtt) sammen med svinekjøttet (medisterdeig) f.eks. halvparten av hver og man får en noe kraftigere og mer kompakt pølse. Du kan også lage pølser av lammekjøtt. En blanding av lammekjøtt og storfekjøtt kan gi mange muligheter.

Krydder
Du kan godt bruke dine favorittkrydder for å sette din egen smak med f.eks. karve, urter, hvitløk og/ eller rosiner. Her er det bare å prøve seg frem.

Tarmer/ pølseskinn
Det finnes også andre tykkelser på tarmene. Jo tynnere de er (wienertarm = 20 mm) jo mer skjøre blir de og vanskeligere er de å jobbe med (sprekker).

Spekk/ fett
Det finnes ingen god erstatning for svinespekk. Fett fra lam eller storfe har en sterk smak, som de færreste liker

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 29725)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Røkt/gravet/saltet
Land: Norge

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Portvinsgravet lammefilet fra Nordland.Portvinsgravet lammefilet fra Nordland.
Denne retten har 118,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,45 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 21,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelagde urøkte lammepølser.Hjemmelagde urøkte lammepølser.
Denne retten har 211,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.