Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjemmelaget flatbrød



Hjemmelaget flatbrød oppskrift.
Fotograf: Matprat.no
Her får du oppskriften på herlig, sprøtt hjemmelaget flatbrød. Kunsten å bake flatbrød går mer og mer i glemmeboken. En gang var det selve matbrødet her til lands. Det er lange tradisjoner i flatbrød, og selve bakinga er en kunst som gikk i arv gjennom generasjonene.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
7dlvann
1kggrovbakstmel
1tssalt
2dlbyggmel til utbaking


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hjemmelaget flatbrød med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier196,41239,23Kcal
Protein6,918,42gram
Karbohydrat37,2645,38gram
Kostfiber4,605,60gram
Fett1,171,43gram
Mettet fett0,120,15gram
Salt0,380,46gram
Pris på oppskriftenKr 0,88Kr 1,07Kroner
Hele oppskriften veier1 827 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

1. Bland salt og mel i en bakebolle. Kok opp vann og hell det over.
2. Avkjøl noe og elt deigen sammen. Deigen skal være fast. Legg den i en plastpose i kjøleskapet til den er kald helt igjennom. Deigen kan ligge i kjøleskapet til neste dag.
3. Del deigen i like emner ca. 200 g per emne til takke 60 cm i diameter, noe mindre til en mindre takke.
4. Form hvert emne til en flat, litt tykk leiv. Dekk leivene med plast.
5. Ha godt med byggmel på rent bakebord og kjevl fra midten og utover til tynn stor leiv. Pass hele tiden på at leiven er løs på bordet. Børst av løst mel.
6. Flytt leiven over på varm takke ved hjelp av bakstefløyen. Den siden som var opp på bakebordet skal være ned på takken. Børst av løst mel og dra over rullen slik at flatbrødet fester seg til takka og ikke krymper.
7. Stek flatbrødet til det begynner å bli tørt på overflaten, snu og stek det videre til det har litt brune flekker. Pass varmen så det ikke blir brent.
8. Leivene behøver ikke steke ferdig på takka, de kan brettes i to, legges i stekeovnen og etterstekes/tørkes ved 100 °C med åpen ovnsdør.

PSST: Oppbevar flatbrød kaldt og tørt.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matprat.no
(Intern: 29947)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Flatbrød
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fint flatbrød.Fint flatbrød.
Denne retten har 210,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grovt flatbrød.Grovt flatbrød.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Injerra, etiopisk brød.Injerra, etiopisk brød.
Denne retten har 181,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flatbrød 8.Flatbrød 8.
Denne retten har 197,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelaget flatbrød.Hjemmelaget flatbrød.
Denne retten har 196,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.