Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjemmelaget kjøttkraft




En god kjøttkraft er det beste grunnlag for mange supper. Kraftkoking på bein og avskjær hørte med til den tradisjonelle matlagningen, men i dag nøyer vi oss ofte med buljongpulver og terninger av forskjellig slag. Kraftbein kan kjøpes i kjøttforretninger. Grønnsaker og krydder er med på å gi god smak på kraften.


Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2kgkraftbein og avskjærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2,5litervann
2tssalt
1stkgulrot
selleriblader, stilker
purregrønt
1stk litelaurbærblad (kan sløyfes)
5stkav allehånde, nellik og pepper (kan sløyfes)


Annonse


Næringsdeklarasjon for Hjemmelaget kjøttkraft med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier1,1730,22Kcal
Protein0,020,52gram
Karbohydrat0,215,42gram
Kostfiber0,082,07gram
Fett0,010,26gram
Mettet fett0,000,00gram
Salt0,5313,81gram
Pris på oppskriftenKr 0,14Kr 3,62Kroner
Hele oppskriften veier2 583 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Vask bein og avskjær. Del store bein. Ha det i en kjele. Tilsett vann og salt. Gi det et oppkok. Skum av. Vask grønnsakene og del dem litt opp. Ha dem i kraftkjelen. Tilsett krydder. La alt trekke under lokk i ca. 2 timer. Sil kraften. Fjern fettlaget øverst før kraften brukes. Kjøttkraft brukes i supper og sauser.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7024)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Kraft
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.