Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjemmelaget saft



Hjemmelaget saft oppskrift.
Fotograf: Frukt.no

Ingredienser




Annonse


Fremgangsmåte:

Bær som skal saftes bør være av fin kvalitet og fullmodne. Da blir utbyttet stort, og saften får en fin smak og aroma. Forskjellige frukt- og bærslag kan saftes hver for seg eller blandes to eller flere slag. Oppbevar saft mørkt og kjølig.

Damsafting er den enkleste og mest brukte saftemetode, men er mest egnet for små porsjoner - fra 3-5 kg. bær/frukt om gangen.

Framgangsmåte:
Du trenger en dampkoker til safting. Fyll opp vannkjelen med vann til ca. 3 cm fra kanten. Sett beholderen over. Fyll bær/frukt over i beholderen lagvis med sukker. Ved å bruke sukker får vi et større saftutbytte og en bedre smak. Lokket legges tett på.
Vannet skal småkoke. Bærene skal dampes til de har saftet seg godt og skiftet farge. For å få en fyldig saft beregnes ca. 1,5 times dampetid. Saften fylles over på flasker med en gang den er ferdig. Sukkermengden er en smaksak. Generelt avbefalt sukkermengde til safting er 100-150 g sukker per kg bær.

Vannmengde pr. kg. bær/frukt:
Bringebær ca. 1 dl
Rips ca. 3 dl
Solbær ca. 4-5 dl
Kirsebær ca. 3 dl
Blåbær ca. 1 dl
Tyttebær ca 3 dl

Mer info

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
(Intern: 2118968514)
Kategori: Alkoholfrie drikker
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hjemmelaget saft.Hjemmelaget saft.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.