Hjemmelaget saft

Bilde av Hjemmelaget saft.
Fotograf: Frukt.no

Ingredienser


Annonse

Fremgangsmåten:

Bær som skal saftes bør være av fin kvalitet og fullmodne. Da blir utbyttet stort, og saften får en fin smak og aroma. Forskjellige frukt- og bærslag kan saftes hver for seg eller blandes to eller flere slag. Oppbevar saft mørkt og kjølig.

Damsafting er den enkleste og mest brukte saftemetode, men er mest egnet for små porsjoner - fra 3-5 kg. bær/frukt om gangen.

Framgangsmåte:
Du trenger en dampkoker til safting. Fyll opp vannkjelen med vann til ca. 3 cm fra kanten. Sett beholderen over. Fyll bær/frukt over i beholderen lagvis med sukker. Ved å bruke sukker får vi et større saftutbytte og en bedre smak. Lokket legges tett på.
Vannet skal småkoke. Bærene skal dampes til de har saftet seg godt og skiftet farge. For å få en fyldig saft beregnes ca. 1,5 times dampetid. Saften fylles over på flasker med en gang den er ferdig. Sukkermengden er en smaksak. Generelt avbefalt sukkermengde til safting er 100-150 g sukker per kg bær.

Vannmengde pr. kg. bær/frukt:
Bringebær ca. 1 dl
Rips ca. 3 dl
Solbær ca. 4-5 dl
Kirsebær ca. 3 dl
Blåbær ca. 1 dl
Tyttebær ca 3 dlTjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Alkoholfrie drikker
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Frukt.no
Oppskriften har hatt 15547 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,7 poeng totalt (av max 6) fra 12 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 2118968514)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!