Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjernepølse 3




Ingredienser



Annonse


Fremgangsmåte:

Hjernemassen av reinsdyr støtes fin og glatt og blandes med havregryn (ca. 1/2 l per hjerne) som fra før er bløtt i melk. Tilsett så 2 ts salt, 1 ts pepper og mel til en grøtaktig røre. Til slutt tilsettes rikelig med oppskåret nyretalg før røren fylles i rengjorte tarmer (3/4 fulle) og kokes forsiktig i vann i ca. 1 time. Retten spises som blodpølse og er enkelte samers livrett.

Hentet fra boken Samisk mat og kultur. Skrevet av Ardis Kaspersen Utgitt av Landbruksforlaget

Mer info

Forfatter:
Kilde: Landbruksforlaget
(Intern: 18284)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Finnmark
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.