Hjertekake 2

Bilde av Hjertekake 2.

Fotograf: Melk.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
5stkgelatinplater
1dlkremfløte
250grfruktyoghurt (to små beger) fortrinnsvis med røde bær
1,5dlkirsebærkompott
1stksukkerbrødbunn

Lokk/topping:

1pakketine piano gele
Ca 200grhele frosne bringebær
sjokoladehjerter
2dlkremfløte

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 186,37 Kcal
Protein 4,07 g
Fett 7,73 g
Karbo 24,75 g
Pris 5,18.- kr

Fremgangsmåten:

1 porsjon gir ca 16 stykker

Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem stå og bli myke, ca 10 minutter. Visp kremfløten til luftig krem, og rør inn yoghurten og moset kirsebærkompott. Ta de oppbløtte gelatinplatene ut av vannet og smelt de over middels varme i et egnet kokekar eller i en mikro. Avkjøl gelatinen noe og rør den inn i yoghurtmassen under omrøring.
Sett blandingen kaldt og sjekk etter ca. 30 minutter om den har begynt å stivne.
Del en lav sukkerbrødbunn i to. Bruk f. eks et stort pepperkakehjerte og stikk ut et hjerte av hver bunn. Eventuelt skjær ut et stort hjerte etter en pappmal og del det i to.
Legg det ene hjertet på et pent kakefat og dynk lett med melk. Når yoghurtfromasjen er nesten helt stiv, legges fromasjen jevnt utover hjertebunnen. Legg den andre bunnen oppå og klem forsiktig sammen slik at fromasjen begynner å tyte ut på sidene. Bruk så en kakespade eller lignende og lag en glatt og loddrett kant rundt hele kaken. Pass på at kaken får lik høyde over det hele.

Lokk/topp:
Smelt geleen over svak varme. Dypp den ene langsiden av bringebærene i geleen og plasser en etter en tett rundt kanten av hjertekaketoppen. Geleen gjør at bringebærene festes til bunnen. Gjenta det hele i en rad innenfor. Plasser to eller tre sjokoladehjerter på midten av kaken og fyll inn resten av hulrommet med bringebær. Hell forsiktig gele over bringebærene slik at hele toppen blir dekt med gele. Det vil renne noe gele nedover kanten, dette fjernes når geleen er stivnet. Bruk en bakepensel og smør gele over bringebærene, slik at alle bringebærene blir dekt med gele. Like før servering sprøytes eller smøres det luftig krem rundt kanten av kaken. Dette gjøres like før, slik at fargen i geleen ikke smitter over i kremen.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Melk.no
Oppskriften har hatt 3599 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 25736)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!