Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjerteskjell med pasta og tomater



Hjerteskjell med pasta og tomater oppskrift.
Fotograf: Per Eide
Denne pastaretten med hjerteskjel og tomater er en lett og frisk rett. Hvis du ikke har hjerteskjell kan du bruke annen tilgjengelig sjømat.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1literhjerteskjell
2stksjalottløk i skiver
1feddhvitløk finhakket
3ssolivenolje
4stktomater
2tsfinhakket salvie
3ssbasilikum, finhakket
250grfersk pasta eller vanlig pasta
vann
salt og pepper
6ssolivenolje


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Gluten
Spor-av-egg
Spor-av-melk
Spor-av-skalldyr
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hjerteskjell med pasta og tomater med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier139,06364,13Kcal
Protein3,479,09gram
Karbohydrat6,8217,86gram
Kostfiber1,072,80gram
Fett10,6427,86gram
Mettet fett1,614,22gram
Salt0,461,19gram
Pris på oppskriftenKr 4,62Kr 12,10Kroner
Hele oppskriften veier1 047 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Hjerteskjellene legges i rennende kaldt vann i 15 -20 minutter, skrubbes og skylles godt. Surr sjalottløken myk i olivenolje, tilsett hjerteskjellene, legg lokk på og kok til skjellene åpner seg. Legg tomatene 10-15 sekunder i kokende vann og avkjøl deretter raskt i kaldt vann. Flå tomatene, del hver tomat i to og fjern tomatkjernene.

Del tomatkjøttet i båter. Ha tomater og urter i gryten sammen med skjellene. Kok fersk pasta med salt og pepper i ca. 3 minutter, sil av vannet, ha i olivenolje. Kok tørr pasta etter anvisning på pakken. Bland pastaen med tomatsausen. Smak til med salt og pepper.

Tips
I denne retten kan du også bruke blåskjell.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Norges sjømatråd
(Intern: 873)
Tilberedningstid: 20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Pasta
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hjerteskjell med pasta og tomater.Hjerteskjell med pasta og tomater.
Denne retten har 139,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,82 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,62.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Spaghetti allo scoglio.Spaghetti allo scoglio.
Denne retten har 100,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,28.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.