Hjerteskjell-quiche

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
500grhvetemel
300grMargarin
1dlvann, iskaldt

Fyll:

500grhjerteskjell
1stk storløk
200grsjampinjonger
500grspinat, fersk
2stkvårløk
3stktomater
kajennepepper
1feddhvitløk
olivenolje
8stkegg
2dlmelk
1dashsalt
1dashnykvernet svart pepper

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 152,92 Kcal
Protein 6,1 g
Fett 8,62 g
Karbo 12,18 g
Pris 5,12.- kr

Fremgangsmåte:

Bruk fingrene til å smuldre margarin inn i melet. Ha i vann og arbeid det forsiktig inn i blandingen med fingrene. Ikke jobb for mye med deigen for da blir den seig og vil trekke seg sammen under steking. Pakk deigklumpen i plastfolie og legg den i kjøleskapet en time.

Kjevle deigen ut til en tynn leiv og kle fire passende porsjonsformer, eventuelt en stor paiform. Trykk deigen godt nedi og opp langs kantene. Skjær deigen slik at den henger litt over kanten på formen. Legg formen med deig i fryseren en time. Ta formen ut og dekk deigbunnen med aluminiumsfolie. Trykk folien lett nedtil over det hele. Strø på ris, tørkede erter eller noe annet, slik at folien holder seg på plass. Uten folie blåses deigen opp og blir helt ubrukelig. Stek bunnen i rundt 20 minutter i ovn på 160 C.

Skjær løk, hvitløk og sjampinjong i små terninger. Skjær vårløk i tynne skiver. Fjern den grove stilken på spinatbladene. Vask spinaten flere ganger for å få bort all jord og sand. Ta spinaten i hendene og rist ut vannet. Tørk med kjøkkenpapir. Skjær tomatene i skiver.

Ha olje i en kjele og fres løk, hvitløk, sjampinjong og vårløk i 1 minutt. Tilsett hjerteskjellene og legg på lokk. Etter 2-3 minutter har de åpnet seg. Ta skjellene ut og legg dem til side. Legg spinaten i kjelen og la spinaten og de andre grønnsakene syde i 1 minutt. Dra kjelen av platen.

Plukk skjellmaten ut av skjellene og fordel på paibunnen. Fordel vårløk, løk, hvitløk, spinat og sjampinjong over. Pisk sammen egg og melk, pluss den væsken som er igjen i kjelen. Krydre med salt og pepper, og hell eggemassen over grønnsakene og skjellmaten i paibunnen. Legg tomatskivene på toppen og dryss litt kajennepepper over. Stek quichen i rundt 20 minutter i ovn på 180 C.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 1178 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 7873)

Prøv en lignende oppskrift

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!