Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjerteskjell-quiche




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grhvetemel
300grMargarin
1dlvann, iskaldt

Fyll:

500grhjerteskjell
1stk storløk
200grsjampinjonger
500grspinat, fersk
2stkvårløk
3stktomater
kajennepepper
1feddhvitløk
olivenolje
8stkegg
2dlmelk
1dashsalt
1dashnykvernet svart pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Bløtdyr
Egg
Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-skalldyr
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hjerteskjell-quiche med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier152,921 241,76Kcal
Protein6,1049,53gram
Karbohydrat12,1898,91gram
Kostfiber1,119,01gram
Fett8,6270,00gram
Mettet fett2,0016,24gram
Salt0,453,68gram
Pris på oppskriftenKr 5,12Kr 41,58Kroner
Hele oppskriften veier3 248 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bruk fingrene til å smuldre margarin inn i melet. Ha i vann og arbeid det forsiktig inn i blandingen med fingrene. Ikke jobb for mye med deigen for da blir den seig og vil trekke seg sammen under steking. Pakk deigklumpen i plastfolie og legg den i kjøleskapet en time.

Kjevle deigen ut til en tynn leiv og kle fire passende porsjonsformer, eventuelt en stor paiform. Trykk deigen godt nedi og opp langs kantene. Skjær deigen slik at den henger litt over kanten på formen. Legg formen med deig i fryseren en time. Ta formen ut og dekk deigbunnen med aluminiumsfolie. Trykk folien lett nedtil over det hele. Strø på ris, tørkede erter eller noe annet, slik at folien holder seg på plass. Uten folie blåses deigen opp og blir helt ubrukelig. Stek bunnen i rundt 20 minutter i ovn på 160 C.

Skjær løk, hvitløk og sjampinjong i små terninger. Skjær vårløk i tynne skiver. Fjern den grove stilken på spinatbladene. Vask spinaten flere ganger for å få bort all jord og sand. Ta spinaten i hendene og rist ut vannet. Tørk med kjøkkenpapir. Skjær tomatene i skiver.

Ha olje i en kjele og fres løk, hvitløk, sjampinjong og vårløk i 1 minutt. Tilsett hjerteskjellene og legg på lokk. Etter 2-3 minutter har de åpnet seg. Ta skjellene ut og legg dem til side. Legg spinaten i kjelen og la spinaten og de andre grønnsakene syde i 1 minutt. Dra kjelen av platen.

Plukk skjellmaten ut av skjellene og fordel på paibunnen. Fordel vårløk, løk, hvitløk, spinat og sjampinjong over. Pisk sammen egg og melk, pluss den væsken som er igjen i kjelen. Krydre med salt og pepper, og hell eggemassen over grønnsakene og skjellmaten i paibunnen. Legg tomatskivene på toppen og dryss litt kajennepepper over. Stek quichen i rundt 20 minutter i ovn på 180 C.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7873)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Skjell med chili og lime.Skjell med chili og lime.
Denne retten har 99,74 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gratinert oskjell.Gratinert oskjell.
Denne retten har 214,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.