Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjort i sursøt saus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
750grgrytestek av hjort
1stk storløk, hakket
2stk storgulrøtter, hakket
2stang(stenger)selleri, snittet
4feddhvitløkfedder, skrelt og knust
suppekvast av 1 laurbærblad og
2kvist(er)hver av rosmarin og timian
1dashsvart pepper
6stkeinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
4ssolivenolje
1,5dlrødvinseddik
3dlrødvin
1dashsalt
mel til å drysse på kjøttet
60grmørk bitter sjokolade, reven
1sshonning
2sspersille, frisk og hakket


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Selleri
Spor-av-egg
Spor-av-gluten
Spor-av-lupiner
Spor-av-nøtter
Spor-av-Peanøtter
Spor-av-soya
Spor-av-sulfitt
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hjort i sursøt saus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier107,34475,97Kcal
Protein9,7543,23gram
Karbohydrat4,4119,56gram
Kostfiber0,984,35gram
Fett4,0718,05gram
Mettet fett1,165,14gram
Alkohol1,73 %
Salt0,150,64gram
Pris på oppskriftenKr 14,09Kr 62,48Kroner
Hele oppskriften veier1 774 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens kjøttet og skjær det i store biter.
Legg kjøttstykkene i en bolle sammen med løk, gulrøtter og selleri. Tilsett hvitløk og suppekvast, einerbær og rikelig med pepper. Hell over halvparten av oljen, 2 ss eddik og all vinen. Sett til marinering i minst 4 timer, helst natten over.

Hvis du vil lage retten i en stekeovn må den forvarmes til 140 C. Ta kjøttet opp av marinaden og tørk av det. Ha salt og pepper i melet og dryss på kjøttet. Varm opp resten av oljen i en gryte og brun kjøttet.

Ta kjøttet opp av gryten og sett det til side. Sil grønnsakmarinaden og ta vare på væsken. Varm opp grønnsakene i gryten i 5 minutter.

Kok opp marinaden i en liten kjele. Ha i sjokoladen, rør til den er smeltet. Legg kjøttet tilbake i gryten, hell over den varme marinaden og, om nødvendig, nok vann til å dekke kjøttet. Dekk gryten med aluminiumsfolie og legg deretter på lokket. Sett gryten på komfyren på svak varme, slik at væsken såvidt beveger seg, og la det surre i 2 1/2 - 3 timer.

Rett før servering lager du en sukkerlake ved å blande honningen med 2 ss vann på svak varme. Rør inn resten av eddiken og la det boblekoke i 2 minutter. Ha denne blandingen i gryten.

Juster mengden salt og pepper og smaksbalansen - ha i mer eddik, om ønskelig - dryss til slutt persille over retten.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2607)
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.