Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjortefilet med honning




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
700grhjortefilet
100grferskt spekk i tynne skiver, eller bacon
Salt og pepper

Glaserte epler

4stkrøde epler
100grtyttebær
2sshonning
0,25dlbalsamico
1dlrødvin

Jevning

125grhvetemel
0,25stkegg
1dløl
0,5dllunkent vann
0,25dlolje
1stkpisket eggehvite
1dashsalt
sukker

Bønner :

300grfriske grønne bønner
8skive(r)skiver bacon

Innbakt champignon :

8stk storstore champignoner

Soppsaus :

200grsopp
1stksjalottløk
0,75literviltkraft
1dlfløte
1dashsmør
1dashsalt
1dashpepper
800grpoteter


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-lupiner
Spor-av-sulfitt
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hjortefilet med honning med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier92,331 041,61Kcal
Protein5,5963,06gram
Karbohydrat7,5585,17gram
Kostfiber0,8910,04gram
Fett3,9844,90gram
Mettet fett1,5717,71gram
Alkohol0,31 %
Salt0,455,09gram
Pris på oppskriftenKr 6,87Kr 77,50Kroner
Hele oppskriften veier4 513 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Hjortefilèt brunes i stekepannen og krydres med salt og pepper. Gjerne også knust einerbær. Filèten legges til avkjøling før det tvinnes spekk eller bacon rundt. Filètene smøres og stekes i ovnen i 10 minutter ved 200 graderC. La de ferdig stekte filètene få hvile i ca. 15 minutter.

Glasserte epler :
Toppen skjæres av eplene. Stikk ut kjernene og lag et passende hull i midten. Kok inn honning, balcamico og rødvin til en sirupsaktig konsistens. Eplene vendes i denne blandingen til de er lett glasserte, ca. 2 - 3 minutter. Ta opp eplene og kok karamellen. Friske tyttebær vendes i blandingen et kort øyeblikk. Fyll deretter blandingen i eplene og sett dette til side. Eplene settes i ovnen ved 180 graderC i ca. 15 minutter rett før servering.

Bønner :
Bønnene blancheres i kokende vann. Avdryppes og deles i 8 bunder og pakkes inn i bacon. Bakes i ovnen ved 180 graderC i 5 - 7 minutter.

Jevning til frityr :
Mel, egg, øl, vann, olje, salt, sukker og pepper piskes sammen til en god jevning. Hviler 1 time før eggehviten piskes i.

Innbakt champignon :
Champignonene renses, skjæres i mindre stykker og dyppes i jevning. Bakes i varm olje til de er gylne. Potetene kokes og stilles kaldt. Før servering vendes potetene i smeltet smør til de er varme. Krydres med salt og pepper.

Soppsaus :
Soppen renses og skjæres i skiver. Blandes i gryte med sjalottløk og smeltet smør. Viltkraft tilsettes og småkokes i ca. 20 minutter. Fløten tilsettes og kokes inn.

Ved servering :
Hjortefilèten skjæres i tynne skiver, anrettes på varm tallerken i vifteform. Eplene anrettes foran. Legg innbakt champignon og baconbønner rundt og hell saus rundt. Saus og kokte poteter serveres også som tilbehør ved siden av.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2609)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.
Denne retten har 121,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortestek.Hjortestek.
Denne retten har 74,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp ny.Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.
Denne retten har 143,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortestek med fløtesaus.Hjortestek med fløtesaus.
Denne retten har 100,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.