Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjortefilet med potettopper




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grytrefilet av hjort
125grgeitemysost
1stksjalottløk
25grmargarin eller smør
1stkeggeplomme
0,5ssmerian, frisk hakket
0,5sshakket frisk timian
1dashsalt
1dashpepper
25grmargarin eller smør
3dlsjy
1ssmaizena
1ssbalsamicoeddik eller soya


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hjortefilet med potettopper med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier140,76370,80Kcal
Protein12,3032,40gram
Karbohydrat5,5714,67gram
Kostfiber0,170,45gram
Fett7,6620,18gram
Mettet fett3,208,43gram
Salt0,641,69gram
Pris på oppskriftenKr 12,12Kr 31,93Kroner
Hele oppskriften veier1 054 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens fileten og fjern hinner. Skjær med en kniv at snitt langsgående ene siden, nesten tvers igjennom. Rull fileten bakover og snitt hele tiden slik at fileten blir tynnskåret. Brett den utover på en fjøl.

Riv mysosten. Skrell og hakk løken og fres den i matfettet til den blir myk. La løken bli noe avkjølt og tilsett eggeplommen og osten. Krydre.

Smør blandingen over kjøttet. Rull den sammen og bind den sammen med bomullshyssing. Legg kjøttet i en ildfast form med litt smeltet matfett. Pensle kjøttet med matfettet og krydre med salt og pepper.

Stek fileten i ovn ved 175 C på nederste rille i ca 45 minutter. Ta ut potetene (se: potettopper med timian under kategori: Poteter) mens kjøttetstår i ovnen.

Sil buljongen fra formen over i en kjele. Jevn eventuelt buljongen med litt maisenna. Smak til med balsamicoeddik eller soya.

Fjern hyssingen og skjær kjøttet i cm.tykke skiver. Legges opp på et varmt serveringsfat med potetmos-topper, saus og salat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kystvilt
(Intern: 9998)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hjortestek med fløtesaus.Hjortestek med fløtesaus.
Denne retten har 100,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortestek.Hjortestek.
Denne retten har 74,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.
Denne retten har 121,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp ny.Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.
Denne retten har 143,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.