Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjortefilet med risotto. kastanjepure og sopp ny



Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp ny oppskrift.
Fotograf: Melk.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
600grkotelettkam av hjort eller annet vilt
3ssmeierismør

rødvinsrisotto:

100grarborioris (risottoris)
2stksjalottløk
1feddhvitløk
2dlrødvin
3dlhønsebuljong (utblandet)

kanstanjepure:

1boks(er)hermetiske kastanjer eller ferske
2dlkremfløte
0,5tssalt
0,25tspepper

saus:

1,5dlviltkraft eller god buljong
1ssmeierismør

tilbehør:

100grnorzola
1pose(r)stjerneløk
1pose(r)knaskerøtterIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
0,5stksitron, saften
1ssmeierismør
0,5tssalt
0,25tspepper
0,25tssukker
200grblandet sopp
2ssbladpersille, hakket


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hjortefilet med risotto. kastanjepure og sopp ny med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier143,24961,55Kcal
Protein6,6844,84gram
Karbohydrat8,3455,99gram
Kostfiber0,493,29gram
Fett8,5457,33gram
Mettet fett5,2835,44gram
Alkohol0,76 %
Salt0,634,20gram
Pris på oppskriftenKr 9,93Kr 66,66Kroner
Hele oppskriften veier2 685 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

La bena sitte på kammen. Stek kjøttet i godt varm panne med smør og olje til kjøttet er brunt rundt det hele. Strø på salt og pepper, og legg det inn i ovnen ved 180 grader i 10–15 minutter.

Finhakket sjalottløk og hvitløk surres sammen med risen i en kjele. Spe med rødvin og kraft litt etter litt under omrøring til risotto som ikke må bli for "grøtete".

Har du ferske kastanjer, bakes de i ovn ved 200 grader til de er møre, ca. 30 minutter. Skjær et kryss i kastanjene før de stekes. Ta ut innmaten og kok de med fløte . Kjør dem i food processor med kniven til en jevn puré og smak til med salt og pepper.

Til sausen bruker du godt innkokt kraft. Kok kraft på avskjær og bein som er stekt i panne. Tilsett løk og andre grønnsaker og la kraften trekke i mange timer til den blir konsentrert og full av god smak. Pisk ut 1 ss smør slik at sausen blir blank og fyldig. Smelt litt av blåmuggosten i sausen like før servering. Smak til.

Små gulrøtter og løk kokes litt i lettsaltet vann og deretter surres de i 1 ss smør i en panne sammen med litt presset sitronsaft, salt, pepper og en klype sukker.
Soppen stekes i litt smør og salt og pepper. Bland grønnsaker og sopp med hakket bladpersille. Legg ost i terninger på tallerken.

Ved servering legges risotto, kastanjepuré, kjøtt og grønnsaker på tallerken og sausen helles rundt og over ostebitene.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Melk.no
(Intern: 28609)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hjortestek med fløtesaus.Hjortestek med fløtesaus.
Denne retten har 100,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortestek.Hjortestek.
Denne retten har 74,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp ny.Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.
Denne retten har 143,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.
Denne retten har 121,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.