Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjortefilet med viltkremsaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kghjortefilet
1stkstor pære eller 2 små
200grtyttebær
Ca 3ssmelis
2dlviltkraft
2dlfløte
1ssbrunt sukker
1ssbringebæreddik
2ssrømme
1litersjampinjonger
2,5sssmør
1bunt(er)frisk spinat (liten)
1bunt(er)frisk spinat (liten)
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hjortefilet med viltkremsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier116,68688,32Kcal
Protein10,1459,82gram
Karbohydrat3,8722,83gram
Kostfiber0,714,19gram
Fett6,5838,82gram
Mettet fett4,0724,01gram
Salt0,271,58gram
Pris på oppskriftenKr 12,12Kr 71,50Kroner
Hele oppskriften veier2 360 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrell pærene og del dem opp. Lag tytingpuré med melis i kjøkkenmaskin, og kok pureen med pærebitene til de er møre. Sett til side og la pærene trekke til de har fått en sterk rødfarge.

Renskjær hjortefileten for sener, gni inn med salt og pepper og brun fileten i panne i 1 ss smør. Sett pannen i stekeovnen og stek hjortekjøttet rosa ved 225 C. Det tar 6 min eller mer, avhengig av tykkelsen. La hvile omtrent like lenge som kjøttet har stekt.

Kok ut pannen med viltkraft. Ha i fløte og rømme, bringebæreddik og brunt sukker, og kok inn til en god, myk saus. Smak til med salt og pepper.

Soppen skives og brunes i godt smør. Riv spinatbladene i mindre stykker og bland inn i soppen når den er nesten ferdigstekt.

Server med poteter, men unngå de fløtegratinerte i denne retten.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2611)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp ny.Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.
Denne retten har 143,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.
Denne retten har 121,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortestek.Hjortestek.
Denne retten har 74,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortestek med fløtesaus.Hjortestek med fløtesaus.
Denne retten har 100,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.