Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjortefrikassé




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgbenfritt kjøtt fra bog eller bryst
2tssalt
0,5stkløk
grønt fra en purre
1stkgulrot
1stklaurbærblad
2stknelliker, hele
7dlvann
1stkbuljongterning
0,5tshvit pepper
80grhvetemel
3dlmelk
1dlfløte
persillebunt
800grgrønnsaker til garnityr, etter årstid


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hjortefrikassé med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier69,22540,57Kcal
Protein7,9061,70gram
Karbohydrat4,3834,21gram
Kostfiber0,876,79gram
Fett2,0415,93gram
Mettet fett1,189,22gram
Salt0,705,49gram
Pris på oppskriftenKr 7,98Kr 62,32Kroner
Hele oppskriften veier3 124 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Frikassé lahes helst av kjøtt fra kalv eller ungdyr, men kjøtt fra voksne dyr kan også brukes. Beregn i så fall litt lenger koketid.

Kutt kjøttet i terninger på ca 50 g og legg dem i vann og kok opp. Skum av.

Tilsett salt og krydder. Legg i purre, løk og gulrot i store biter. Kok til kjøttet er mørt, ca 90 minutter. Sil av og sorter ut kjøttet.

Rør ut melet i melken og slå dette i kraften. La sausen koke i 15 minutter.

Kutt grønnsakene til garnityr i terninger. Bruk grønnsaker med forskjellige farger. Gulrot, broccoli og sellerirot gir fin fargeblanding. Forvell disse i vann før de has i sausen sammen med kjøttet. Tilsett fløte. La alt koke i 5 minutter. Strø over rikelig med hakket persille. Server med kokte poteter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9986)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.