Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjortegryte fra Sogn




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
750grrenskårent hjortekjøtt
Ca 100grbacon
1tssalt
1krmpepper
4stkløk
4dlkraft/vann
4stkeinerbær, knustIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1dlrømme
1dashSalt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hjortegryte fra Sogn med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier87,41385,33Kcal
Protein10,4746,15gram
Karbohydrat1,546,79gram
Kostfiber0,472,07gram
Fett4,2718,82gram
Mettet fett2,028,90gram
Salt0,934,09gram
Pris på oppskriftenKr 11,00Kr 48,49Kroner
Hele oppskriften veier1 763 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Tørk og skjær kjøttet i tynne skiver. Bacon skjæres og i skiver. Dryss salt og pepper på kjøttstykkene, legg på en skive bacon, rull sammen og fest dem med en tannpirker eller surr med bomullstråd. Brun rullene i panne rundt det hele og brun løken i båter etterpå.

Hel over kraft og ha på enerbærne. La alt surre under svak varme til kjøttet er mørt. Ca 30-60 minutter. Visp inn rømmen mot slutten av koketiden og smak til med salt og pepper. Fjern tannpirker eller tråd.

Server med kokte poteter, rosenkål eller feks kålrabistappe.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 14548)
Kategori: Gryterett
Land: Norge
Fylke: Sogn og Fjordan
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.