Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjortelår i smått




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grhjortefilet eller reinsdyrfilet
timian
1dashsalt
1dashpepper
revet sitronskall
blandet småsalat (som feltsalat, rabarbrasalat, ruccola)
1dashsmør og olje til steking

Trøffelolje

50grfinrevet trøffel
50grfinhakket sjalottløk
2dlextra virgin olivenolje
1dashsalt
1dashpepper

Grønn créme

1kopp(er)grønne (tinte) erter
Ca 1,5dlfløte
ørlite smør
0,5ssnøtteoljeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1ssolivenolje
sitronsaft
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hjortelår i smått med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier263,50738,52Kcal
Protein10,9930,80gram
Karbohydrat2,115,91gram
Kostfiber0,882,47gram
Fett23,2665,19gram
Mettet fett6,3817,88gram
Salt0,361,01gram
Pris på oppskriftenKr 22,90Kr 64,18Kroner
Hele oppskriften veier1 121 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rull fileten i finhakket timian og revet sitronskall. Salte og pepre. Brunes i en blanding av smør og olje. Etterstekes i ovnen ved 150 °C i 8-10 min. La kjøttet få hvile før du skjærer i det.

Til crémen: Kok ertene i fløten en liten stund. Kjør det glatt i en food processor og bland/smak til med salt, pepper, sitron, olje og smør.

Kjør sammen alle ingrediensene til oljen raskt. La stå så smakene forsterkes.

Legg opp rene, friske og sprø salatblader. Skjær kjøttet i små, tynne skiver som fordeles utover på tallerkener. Fordel den grønne crémen i små drypp rundt omkring, og ringle oljen rundt til slutt. Ha godt, lunt bakverk til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 28557)
Tilberedningstid: 30 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Smårett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.