Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjortemedaljonger med mandelsmør




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
500grytrefilet av hjort
8stkeinerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
8stkhel pepper
0,5dlfruktbrennevin, f.eks. Calvados
200grblå eller grønne druer
2sssmør eller margarin
1dashsalt
3,5dlviltfond eller buljong
1,5dlrødvin
3sscréme fraîche

Mandelsmør:

45grmandelspon
60grsmør
1sspersille, hakket
noe dråper worcestersaus
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Nøtter


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hjortemedaljonger med mandelsmør med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier143,56526,33Kcal
Protein8,3630,65gram
Karbohydrat2,167,92gram
Kostfiber0,552,02gram
Fett9,4534,65gram
Mettet fett5,0718,59gram
Alkohol2,19 %
Salt0,562,04gram
Pris på oppskriftenKr 11,65Kr 42,71Kroner
Hele oppskriften veier1 467 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær fileten i fire biter. Bind eventuelt en bomullshyssing rundt hver medaljong for å få dem høye.

Knus einerbær og svart pepper og bland dette i fruktbrennevinet. Gni inn medaljongen med krydderblandingen. La dem ligge overdekket i ca 1 time til marinering.

Skyll druene. Del og fjern stenene. Brun medaljongene i matfett i ca 4 minutter på hver side. Krydre med salt. Hold kjøttet varmt.

Hell viltfond og rødvin i pannen og kok noen minutter. Sil det over i en kjele og legg i druene. Bland i créme fraîche, kok opp og smak til med noen dråper worcestersaus.

Rist mandelspon lett i en tørr stekepanne. Bland dem i smøret og rør det smidig. Rør inn persille og smak til med noen dråper worcestersaus, salt og pepper.

Legg medaljongene i en ildfast form. Fjern hyssingen. Legg smøret over og sett formen i ovn ved 250 C på grillvarme, øverste rille i 2-3 minutter.

Server hjortemedaljongene med druesausen, små fine poteter, gjerne mandelpoteter og kokte grønnsaker eller salat.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kystvilt
(Intern: 9991)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hjortefilet i øl.Hjortefilet i øl.
Denne retten har 112,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortekarbonader.Hjortekarbonader.
Denne retten har 149,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Helstekt hjortefilet med portvinssaus.Helstekt hjortefilet med portvinssaus.
Denne retten har 170,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 15,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.