Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjortepaté




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4skive(r)loff
2ssvann
800grbog av hjort
250grferskt sideflesk
1stkløk
1sspersille, hakket
1stkegg
0,5dlkonjakk
1,5tssalt
2krmpepper
0,5tsoregano
100grrøkt hjortekjøtt
1boks(er)sjampinjonger i skiver, 200 g
2stk filethjortefileter
1dashsalt
1dashpepper
1sssmør eller margarin


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hjortepaté med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier142,48393,15Kcal
Protein15,6743,24gram
Karbohydrat4,1811,53gram
Kostfiber0,581,60gram
Fett6,3217,44gram
Mettet fett2,597,15gram
Alkohol0,72 %
Salt0,721,98gram
Pris på oppskriftenKr 15,95Kr 44,01Kroner
Hele oppskriften veier2 207 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Smuldre loffen og hell over litt vann. Skjær kjøøttet i små biter. Mal eller miks kjøttet i omganger med brød, skrelt løk og persille. Legg farsen i en bolle og bland i egg, konjakk og krydder.

Skjær det røkte kjøttet i terninger, hakk sjampinjongene og ha alt i farsen.

Renskjær hjortefiletene og krydre dem med salt og pepper. Brun filetene på alle sider i en stekepanne. Del hver filet i to biter.

Fyll halvparten av farsen i en smurt, avlang form på 1 1/2 liter. Legg filetene i midten og fyll på resten av farsen. Slå formen i benken et par ganger slik at farsen pakker seg godt.

Dekk formen med aluminiumsfolie. Stek, eventuelt i vannbad, ved 175 C nederst i ovnen ca 1 1/2 time.

Avkjøl pateen i formen. Hvelv den opp og server den kald, oppskåret i passe tykke skiver. By på tyttebærsyltetøy- eller cumberlandsaus, småagurker og eventuelt en salat ved siden av.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9988)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.