Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjortepaté med tyttebærsaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3stksjalottløk
100grsjampinjonger, ferske
0,5ssmargarin eller smør
2feddhvitløk
250grhjortestek
200grhjorte- eller kyllinglever
250grmedisterfarse
2stkegg
2dlkremfløte
2ssmaizena
2tssalt
0,5tstimian
2krmpepper svart, malt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hjortepaté med tyttebærsaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier164,45347,07Kcal
Protein12,4226,21gram
Karbohydrat2,655,59gram
Kostfiber0,200,42gram
Fett11,5324,33gram
Mettet fett5,8912,43gram
Salt1,402,95gram
Pris på oppskriftenKr 9,76Kr 20,60Kroner
Hele oppskriften veier1 266 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrell sjalottløken og hakk den fint. Rens sjampinjongene og finhakk dem. Varm opp matfettet i en stekepanne og ha i løk og sjampinjongblandingen. Press over hvitløken og fres det hele i 4-5 minutter. Avkjøl.

Rens hjortekjøttet rent for hinner og sener. Skjær det og leveren i biter. Blande kjøttet med medisterfarsen i en foodprosessor. Tilsett de øvrige ingrediensene og kjør til det er en smidig og glatt deig. Bland i løk- og soppblandingen. Smør en avlang form som rommer ca 1 1/2 liter. Hell i farsen og dekk med aluminiumsfolie. Stek på nederste rille i ovnen ved 175 C i 1 1/2 time. Pateen er ferdig når kjøttsaften er klar.

Server pateen kald med cumberlandsaus eller tyttebærsaus og små sylteagurker, cornichoner.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 10003)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.