Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjortepostei med grønn pepper i gelé




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
600grsmåkjøtt av hjort
200grmedisterfarse
2tssalt
1tssvart pepper
20stkgrønne pepperkorn, knuste
1dlhvetemel
3stkegg
1dlrødvin
2dlkremfløte

Gelé

2dlconsommé fra boks
2plate(r)gelatin
0,5dlvann
Ca 11båt(er)mandarinbåter


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hjortepostei med grønn pepper i gelé med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier141,80281,88Kcal
Protein12,4324,71gram
Karbohydrat3,126,20gram
Kostfiber0,210,42gram
Fett8,3016,50gram
Mettet fett4,438,81gram
Alkohol0,64 %
Salt1,232,45gram
Pris på oppskriftenKr 11,19Kr 22,24Kroner
Hele oppskriften veier1 590 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær viltkjøttet i biter og mal det eller kjør det i en foodprosessor. Bland viltfarse, medisterfarse, krydder, mel, egg, vin og fløte og rør til alt er godt blandet. Hell farsen i en smurt form på 1 1/2 liter og stek ved 175 C nederst i ovnen ca 1 1/2 time.

Avkjøl posteien og hvelv den ut av formen. Vask formen.

Legg gelatine i bløt ca 10 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i 1/2 dl vann. Tilsett consommeen. Skyll formen i kaldt vann, hell i et tynt lag med consommé og sett formen kaldt.

Legg mandarinbåtene i bunnen, hell på litt consommé og la det stivne.

Legg posteien tilbake i formen og hell resten av consommen rundt kanten.

Sett formen kaldt 4-6 timer eller over natten. Dypp formen i varmt vann og hvelv den opp på et serveringsfat.

Server posteien som forrett eller til en supé med blandet salat, minimais i krydderlake og et godt brød.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9989)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.