Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjortesteik på vestlandsk vis




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1,5kghjortesteik
1dashSmør til bruning
Salt/pepar
Einebær
1stklauk i båtar
2stkgulrøter
0,5stkknollselleri
2tsrosmarin
1tsoregano
vatn eller kraft


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Selleri


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hjortesteik på vestlandsk vis med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier90,92278,44Kcal
Protein17,9254,88gram
Karbohydrat1,023,12gram
Kostfiber0,561,72gram
Fett1,564,78gram
Mettet fett0,712,17gram
Salt0,150,46gram
Pris på oppskriftenKr 18,27Kr 55,95Kroner
Hele oppskriften veier1 838 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Gni inn steika med salt og pepar. Varm smør i ei gryte og brun steika på alle sider. Bruk reidskap av tre til å snu steika rundt i gryta. Gjer i stand ei langpanne der du legg i gulrot og knollselleri som er delt i små stykke.

Lag ei krydderblanding av 6-8 einebær, rosmarin og oregano. Gni steika inn med dette og legg den på ei rist over langpanna. Hell over ein halv liter vatn eller hjortekraft og sett steika i omnen på 200 grader. Bruk steiketermometer. La den stå i omlag ein og ein halv time. Følg med på temperaturen. Når kjemetemperaturen er omlag 70 grader er steika ferdig. Hugs å helle vatn frå langpanna (arroser) over steika med jamne mellomrom. Når termometeret viser 70 grader, tar du ut steika og pakkar den i aluminiumsfolie. Då vil varmen og safta fordele seg inne i steika.

Bruk sjyen frå langpanna og lag ein saus på denne måten: Sil sjyen. Lag ei smørjamning i steikepanna eller bruk litt smør og brun maisenna. Hell over sjyen og tilset salt og pepar og l ts sukker. Tilsett 4 dl. buljong eller kjøtkraft. Ha i nokre skiver brunost, 3 dl. fløyte og 2 dl. raudvin. La sausen koke 10 minutter og set den til side. Til hjortesteik småkar det godt med kokte poteter, kokt rosenkål, gulrot, brokkoli eller liknande grønsaker, samt røte tyttebær, rispgele eller rognebærgele.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Kystvilt
(Intern: 2118968977)
Kategori: Ovnsrett
Land: Norge

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hjortestek med fløtesaus.Hjortestek med fløtesaus.
Denne retten har 100,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortestek.Hjortestek.
Denne retten har 74,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.
Denne retten har 121,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp ny.Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.
Denne retten har 143,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.