Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjortestek 3




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
Ca 1,5kghjortestek uten ben, 2 kg med ben
2sssmør eller margarin
2tssalt
2tsgrovstøtte enerbærIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
2,5dlmelk
2,5dlvann

Saus

3sshvetemel
2dlrømme
ripsgelè eller rognebærgelè
4dlsjy


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hjortestek 3 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier102,51552,12Kcal
Protein12,7768,78gram
Karbohydrat1,397,49gram
Kostfiber0,030,16gram
Fett5,0927,41gram
Mettet fett3,0416,37gram
Salt0,814,35gram
Pris på oppskriftenKr 12,80Kr 68,94Kroner
Hele oppskriften veier2 693 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Større steker lønner det seg å steke i ovn. Innstill termostaten på 175 grader hvis steken er fersk, 160 grader hvis den er frossen eller halvtint. Skjær bort grove hinner og gni steken inn med salt, enerbær og smør. Legg steken på rist over langpannen. Sett kjøtt-termometer inn i det tykkeste på steken, men ikke mot ben.

Stek til termometeret viser 77 grader, ca. 1 ½ time for ferskt kjøtt, opptil 2 ½ time for fryst. Spe med melk og vann når halve steketiden er gått. Hell melkeblandingen over kjøttet og la den renne ned i pannen. Ta steken ut av ovnen, dekk den til så den holder seg varm. Hell sjyen i en kasserolle og jevn den med hvetemel rørt ut i litt kaldt vann.

Tilsett rømme og kok sausen minst 5 minutter. Smak til med gelè og mer salt om det trenges. Er sausen svært lys, kan den friskes opp med et par dråper sukkerkulør.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2612)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hjortestek med fløtesaus.Hjortestek med fløtesaus.
Denne retten har 100,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortestek.Hjortestek.
Denne retten har 74,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.
Denne retten har 121,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp ny.Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.
Denne retten har 143,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.