Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hjortestek med fløtesaus



Hjortestek med fløtesaus oppskrift.
Fotograf: Magnus Thor Magnusson

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kghalvtinet, benfri stek
1stkgulrot
1stkløk
1kvist(er)persille
1stklaurbærblad
3dlbuljong
2dlmelk
2ssMargarin
2krmnykvernet pepper
1tssalt

Til saus :

3dlsjy
2dlrømme
Ca 1,75sshvetemel
1ssreven geitost
2tssolbærsyltetøy eller saft
salt og pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk
Spor-av-melk
Spor-av-soya


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hjortestek med fløtesaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier100,05451,67Kcal
Protein10,3946,90gram
Karbohydrat2,029,12gram
Kostfiber0,231,04gram
Fett5,5525,05gram
Mettet fett2,6812,10gram
Salt0,723,23gram
Pris på oppskriftenKr 10,85Kr 48,98Kroner
Hele oppskriften veier2 257 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Gni steken med salt og pepper. Varm margarinen, brun steken rundt det hele. Legg i gulrot i skiver, løkbåter, persille og laurbærblad. Spe med buljongen og melken. Stikk inn et steketermometer. Spissen i den tykkeste delen av kjøttet, må ikke støte mot ben. Legg lokket på og etterstek ved svak varme ca. 1 ½ time. Når termometeret viser 77 grader, er kjøttet svakt rosafarget, gjennomstekt ved 82 grader.

Ta opp steken, hold den varm i aluminiumsfolie. Sil sjyen og tilsett rømmen. Gni grønnsakene gjennom sikt ned i sjyen. Jevn med hvetemel utrørt i litt vann. La sausen koke ca. 5 minutter.

Smak til med reven geitost, solbærgelè eller solbærsaft, salt og pepper. Skjær steken opp.

Server den med råstekte poteter, solbærgelè, saus og kokte poteter til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matsiden
(Intern: 2613)
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hjortestek med fløtesaus.Hjortestek med fløtesaus.
Denne retten har 100,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,85.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortestek.Hjortestek.
Denne retten har 74,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp ny.Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.
Denne retten har 143,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.Hjortefilet med risotto, kastanjepure og sopp.
Denne retten har 121,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.