Hodesylte

Bilde av Hodesylte.
Fotograf: Mat.no

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
0,5stksvinehodeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
1tspepper
1tsnellik
1tsallehånde
1tsingefær
1sssalt
2tsgelatin pulver

Til koking:

2 ts salt pr. liter vann

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 148,41 Kcal
Protein 14,32 g
Fett 2,09 g
Karbo 14,57 g
Pris 20,2.- kr

Fremgangsmåten:

(ca 1 1/4 kg sylte)

Rens svinehodet og skyll det godt i kaldt vann. Legg det i et rommelig kokekar med bensiden ned. Mål opp og hell på vann slik at det dekker kjøttet. Salt, kok opp og skum av. Kok hodet under lokk på svak varme til kjøttet kan løsnes fra bena, ca 1 1/2 time.

Ta opp kjøttet. Skjær løs svoren og skjær alt kjøtt og flesk fra bena. Fjern årer og itler. Skjær kjøtt og flesk i skiver eller strimler. Legg magert og fett kjøtt hver for seg.

Dypp et kjøkkenhåndkle i varmt vann, vri det og bre det utover en bolle med rund bunn. Dekk bunn og sider med svor. Legg skinnsiden mot håndkleet. Bland salt, krydder og gelatin.

Legg fett og magert kjøtt lagvis og strø krydderblandingen mellom lagene. De fete lagene er nødvendig for at sylten skal henge sammen. Legg svor øverst med skinnsiden opp. Knyt håndkleet hardt rundt sylten og bind det sammen med en hyssing.

Kok opp kraften. Legg i sylten og la den trekke i kraften ca 20 minutter slik at den blir gjennomvarm. Legg den deretter i press i syltepresse, eller mellom to tallerkner eller spekefjøler med tyngde på. La den stå kjølig i 8-10 timer. Ta deretter bort håndkleet.

Sylte kan oppbevares noen dager i kjøleskap. Den kan også fryses, gjerne delt i mindre stykker. Pakk inn sylten i aluminiumsfolie og plastpose. Den bør ikke fryselagres lenger enn 1-2 måneder.TjenesterSett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Kokt/dampet
Land: Norge
Fylke: Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 9742 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,8 poeng totalt (av max 6) fra 4 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 10845)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!