Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hodesylte til jul




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
0,5stksvinehodeIngrediensen er ikke med i næringsutregningen. Les mer!
0,5kgsvinebog, benfri


Annonse


Næringsdeklarasjon for Hodesylte til jul med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier144,30721,50Kcal
Protein21,00105,00gram
Karbohydrat0,000,00gram
Kostfiber0,000,00gram
Fett6,7033,50gram
Mettet fett2,3011,50gram
Salt0,130,65gram
Pris på oppskriftenKr 5,90Kr 29,50Kroner
Hele oppskriften veier500 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Svinehodet legges i kaldt vann natten over. Neste dag børster du det godt i rikelig med kaldt vann.

Ha ca. 5 liter vann i et stort kokekar og kok opp. Legg svinehodet med svoren ned i kokekaret, ha om nødvendig på mer vann, så hodet så vidt er dekket. Kok opp igjen, legg på lokk og la hodet koke ca. 30 minutter. Ta opp hodet med en hulløse, og med en liten kniv skjærer du svoren av så hel som mulig.

Legg hodet tilbake i kokekaret, og nå sammen med kjøttet, og la det hele koke til det er mørt, det vil si til kjøttet løsner helt fra benet. Dette kan ta 2 - 3 timer. Tilleggskjøttet kan du ta opp etter ca. 1 time.

Ta opp det ferdigkokte hodet, fjern itlene (de hvite kjertlene som sitter mot halsen). Løsne kjøttet fra bena og skjær det deretter i skiver. Sorter magert og fett kjøtt.

I en bolle legger du en vid plastpose (av kokeplast). Putt først i svoren (bre den ut i bunnen av posen), og legg så vekselvis fett og magert kjøtt oppå svoren.

Mellom lagene drysser du følgende krydderblanding : ½ ts allehånde, ½ ts muskatnøtt, ½ ts malt ingefær, ½ ts malt pepper, 2 ss salt og en liten pose aspikpulver.

Bind sammen plastposen så den slutter tett om innholdet.

Legg en rist i bunnen av kokekaret med kraft, legg sylten på risten og la den bli gjennomvarm, det tar ca. 30 minutter.

Ta så sylten opp og legg den i press. Den ferdigpressede sylten kan tas ut av posen og legges i saltlake, (se oppskrift under fleskerull), hvis du ønsker den mer salt.

Del sylten opp i passe stykker før dypfrysing.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Elsa's hjemmeside
(Intern: 16196)
Kategori: Pålegg
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Buklistsylte - Grunnoppskrift.Buklistsylte - Grunnoppskrift.
Denne retten har 76,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylterull med salvie eller timian.Sylterull med salvie eller timian.
Denne retten har 181,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,76 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hodesylte 2.Hodesylte 2.
Denne retten har 132,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte 2.Buklistsylte 2.
Denne retten har 58,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylterull.Sylterull.
Denne retten har 377,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 35,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,1.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Ribbesylte.Ribbesylte.
Denne retten har 347,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 32,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sylteflesk 3.Sylteflesk 3.
Denne retten har 94,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,99.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Italiensk salat til 1.Italiensk salat til 1.
Denne retten har 73,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Buklistsylte.Buklistsylte.
Denne retten har 94,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,98.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tradisjonsrik sylte.Tradisjonsrik sylte.
Denne retten har 187,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,07 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 25,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.