Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hollandaise saus 3




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
175grsmør
2ssvann
4stkeggeplommer
1sssitronsaft
salt og hvit pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hollandaise saus 3 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier543,26507,04Kcal
Protein4,394,10gram
Karbohydrat0,430,40gram
Kostfiber0,000,00gram
Fett58,2254,34gram
Mettet fett35,0532,71gram
Salt0,850,80gram
Pris på oppskriftenKr 4,72Kr 4,41Kroner
Hele oppskriften veier280 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en liten gryte. Skum evt. urenheter fra overflaten. Det smeltede smør avkjøles.
Rør vannet sammen med eggeplommene i en liten gryte. Pisk konstant i 30 sek. eller til blandingen er er blek og kremaktig. Sett eggeblandingen over svak varme og fortsett med at piske i 3 min. til blandingen er tykk og skummende. Pass på at det ikke blir for varmt, så får du eggerøre i stedet for saus.
Tilsett det avkjølte smør litt etter litt i små porsjoner. Pisk etter hver tilsetning.
Resten av smøret tilsettes i en stadig strøm under konstant pisking. Unngå så vidt mulig det hvitaktige bunnfall, men der skjer ingenting hvis der kommer litt med.
Rør sitronsaften i og smak til med salt og hvit pepper.

Variasjon:
Erstatt sitronsaften med 2 ss appelsinsaft. (Saus Maltaise)

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 21450)
Kategori: Saus
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Vaniljesaus (Crème Anglaise).Vaniljesaus (Crème Anglaise).
Denne retten har 154,58 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.