Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hollandaisesaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
5stkpepperkorn, hvite grovstøtt
1ssvineddik eller tørr hvitvin
4ssvann
3stkeggeplommer
Ca 175grsmør, smeltet
kajennepepper eller paprika
noen dråper sitronsaft


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hollandaisesaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier517,83368,31Kcal
Protein3,632,58gram
Karbohydrat0,730,52gram
Kostfiber0,040,03gram
Fett55,5939,54gram
Mettet fett34,0324,20gram
Salt0,950,68gram
Pris på oppskriftenKr 4,64Kr 3,30Kroner
Hele oppskriften veier285 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bland pepper, eddik eller vin og vann og la blandingen koke inn til omtrent 1/3 av væsken er igjen.

Sil blandingen og hell den tilbake i kasserollen. Visp i plommene. Varm sausen i vannbad under kraftig visping til den begynner å tykne. Tilsett det smeltede smøret forsiktig og under fortsatt visping. Visp sausen uavbrutt til den er tykk, blank og luftig. Smak den til.

En hollandaise bør helst serveres straks. Skal den holdes varm, bør dette skje i vannbad, uten lokk på kasserollen.

NB! Hvis sausen skiller seg, visper man opp en ny eggeplomme og tilsetter den skilte sausen litt etter litt under kraftig pisking.

VARIASJON: Sausen kan også tilsettes andre smakstilsetninger, f.eks. karri, karse, reker eller tomatpurè.

Serveres til kokt fisk, kokte grønnsaker, eggeretter m.m.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7340)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Saus
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Choronsaus 2.Choronsaus 2.
Denne retten har 480,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 51,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bearnaisesaus 4.Bearnaisesaus 4.
Denne retten har 333,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 33,58 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Smørsaus 2.Smørsaus 2.
Denne retten har 464,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 50,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bearnaisesaus 3.Bearnaisesaus 3.
Denne retten har 503,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 54,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bearnaisesaus 2.Bearnaisesaus 2.
Denne retten har 369,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 38,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.