Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hollandsk saus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
4sshvetemel
4dlfiske- eller grønnsakkraft
Ca 65grsmør eller margarin
2stkeggeplommer
1dlkremfløte
1sssitronsaft, friskpresset
1dashsalt
hvit pepper
estragon


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hollandsk saus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier176,62286,12Kcal
Protein3,285,31gram
Karbohydrat4,517,31gram
Kostfiber0,190,31gram
Fett16,1226,11gram
Mettet fett9,6915,70gram
Salt0,540,88gram
Pris på oppskriftenKr 2,08Kr 3,37Kroner
Hele oppskriften veier648 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Bruk helst et kokekar av rustfritt stål, ikke aluminium. Når man visper med med stålvisp i en aluminiumskjele blir sausen gråaktig.

Visp melet ut i litt lunken væske i kokekaret. Tilsett resten av væsken, halvparten av fettet og eventuelt smuldret buljongterning. Kok opp under omrøring og kok sausen på svak varme i 3-5 minutter.

Trekk kokekaret fra varmen. Visp sammen eggeplommer og fløte, rør det i sausen og la den trekke på svak varme under visping til sausen er tykk og luftig. Sausen på ikke koke, da stivner eggeplommene og sausen skiller seg.

Rør deretter i resten av fettet litt om gangen, sausen blir da blank og fyldig. Smak til med sitronsaft og eventuelt litt salt og nymalt pepper. Sausen kan også smakes ekstra til med litt smuldret estragon.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7341)
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori: Saus
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Portvinsaus med valnøtter.Portvinsaus med valnøtter.
Denne retten har 116,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,52 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brun saus med meljevning.Brun saus med meljevning.
Denne retten har 14,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,63 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sweet and sour saus.Sweet and sour saus.
Denne retten har 80,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Appelsinsaus 5.Appelsinsaus 5.
Denne retten har 17,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Peppersaus 2.Peppersaus 2.
Denne retten har 164,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sjysaus 2.Sjysaus 2.
Denne retten har 12,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,56 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Portvinsaus/madeirasaus.Portvinsaus/madeirasaus.
Denne retten har 113,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.