Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Homard Thermidor(Hummer thermidor)




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
7dlhvitvin
1stk storløk,
1stkgulrot og
en tynn sellristilk,
alt i tynne skiver
6bunt(er)persilledusker
1stklaurbærblad
4tstimian
6stkhel pepper
1ssfrisk eller tørket estragon
3stkhummer, levende på ca 1 kg
225grsjampinjong, frisk
15grsmør
1tssitronsaft
0,25tssalt

Saus

75grsmør
60grmel
1sskremfløte
1sstørrsennep
2stkeggeplommer
1dlkremfløte
1knivsoddCayennepepper
Ca 5sskremfløte til
50grsmør
0,66dlkonjakk
1dlrevet parmesan
30grsmør i biter


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Sennep
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Homard Thermidor(Hummer thermidor) med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier147,06651,21Kcal
Protein7,2332,02gram
Karbohydrat3,2914,57gram
Kostfiber0,803,54gram
Fett8,9239,50gram
Mettet fett5,4023,91gram
Alkohol3,30 %
Salt0,401,77gram
Pris på oppskriftenKr 17,86Kr 79,09Kroner
Hele oppskriften veier2 657 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Denne retten er ikke så vanskelig , men tar tid og har flere trinn. Dette er klassisk rett for de store anledninger. Hvis noen begir seg ut på denne så kom gjerne med tilbakemelding på resultatet.

La vin, vann, grønnsaker, urter og krydder småkoke sammen i kasserollen i 15 minutter. Skru opp varmen så det fosskoker, og legg i hummerne. Sett på lokk og kok i ca 20 minutter. Hummerne er ferdigkokt når de er skinnende røde, og de lange antennene kan trekkes løs nokså lett.

Mens hummerne koker, koker du sjampinjongen langsomt under lokk med smør, sitronsaft og salt i 10 minutter.

Når hummerne er kokt, tar du dem opp av kasserollen. Slå kraften fra sjampinjongene oppi hummerkraften og kok det raskt inn til omtrent 5 desiliter.

Sil kraften over i 1 -liters kasserolle og varm opp til kokepunktet.

Kok smør og mel langsomt sammen i den andre kasserollen i 2 minutter uten at det blir brunet. Ta kasserollen av varmen og rør inn den kokende hummer- og sjampinjongkraften. Kok under omrøring i 1 minutt. Sett til side. Ha litt fløte over.

Kløv hummerne på langs, slik at skjellhalvdelene forblir hele. Ta bort sand i hodet, og fordøyelsekanalen. Passer den røde og den grønne innmaten gjennom en sikt og ned i bollen, og bland inn sennep, eggeplommer, fløte og pepper. Pisk sausen inn i denne blandingen dråpevis.

Ha sausen tilbake i kasserollen og kok opp under omrøring. Kok langsomt i 2 minutter. Ha i kremfløte, skje for skje, til sausen har riktig konsistens. Den skal dekke skjeen nokså godt. Smak omhyggelig til. Sett til side med en spiseskje fløte over.

Sautering av hummerkjøttet

Ta ut kjøttet av hummerhalene og klørne, og skjær det i terninger på 1 centimeter. Sett pannen med smøret over middels varme. Når skummet begynner å synke har du i hummerkjøttet og sauterer det under langsom omrøring i 5 minutter, til det har fått en rosenrød farge. Slå konjakken oppi og kok et minutt eller to, mens du rister på pannen, til væsken er kokt inn til det halve.

Slik anretter du hummeren

Forvarm ovnen til 225 °C. Kjør sjampinjongen og to tredeler av sausen inn i hummerkjøttet i pannen. Legg de halve hummerskallene i formen. Fyll dem med hummer blandingen, dekk med resten av sausen. Dryss med osten og fordel smøret over.
(*) Retten kan gjøres ferdig til dette punktet og settes i kjøleskap. Sett formen øverst i den varme ovnen i 10-15 minutter, til hummeren bobler og sausen er pent brun oppå. Server straks på serveringsfat eller direkte på tallerkener.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 16041)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Frankrike
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kokt hummer.Kokt hummer.
Denne retten har 85,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 32,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hummer naturell.Hummer naturell.
Denne retten har 85,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 32,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hummer naturell kokt.Hummer naturell kokt.
Denne retten har 129,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Asiatisk hummer med stekt ris.Asiatisk hummer med stekt ris.
Denne retten har 166,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skalldyr til fest.Skalldyr til fest.
Denne retten har 74,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 22,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.