Homard Thermidor(Hummer thermidor)

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
7dlhvitvin
1stk storløk,
1stkgulrot og
en tynn sellristilk,
alt i tynne skiver
6bunt(er)persilledusker
1stklaurbærblad
4tstimian
6stkhel pepper
1ssfrisk eller tørket estragon
3stkhummer, levende på ca 1 kg
225grsjampinjong, frisk
15grsmør
1tssitronsaft
0,25tssalt

Saus

75grsmør
60grmel
1sskremfløte
1sstørrsennep
2stkeggeplommer
1dlkremfløte
1knivsoddCayennepepper
Ca 5sskremfløte til
50grsmør
0,66dlkonjakk
1dlrevet parmesan
30grsmør i biter

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 147,74 Kcal
Protein 7,23 g
Fett 9,01 g
Karbo 3,28 g
Pris 17,81.- kr

Fremgangsmåte:

Denne retten er ikke så vanskelig , men tar tid og har flere trinn. Dette er klassisk rett for de store anledninger. Hvis noen begir seg ut på denne så kom gjerne med tilbakemelding på resultatet.

La vin, vann, grønnsaker, urter og krydder småkoke sammen i kasserollen i 15 minutter. Skru opp varmen så det fosskoker, og legg i hummerne. Sett på lokk og kok i ca 20 minutter. Hummerne er ferdigkokt når de er skinnende røde, og de lange antennene kan trekkes løs nokså lett.

Mens hummerne koker, koker du sjampinjongen langsomt under lokk med smør, sitronsaft og salt i 10 minutter.

Når hummerne er kokt, tar du dem opp av kasserollen. Slå kraften fra sjampinjongene oppi hummerkraften og kok det raskt inn til omtrent 5 desiliter.

Sil kraften over i 1 -liters kasserolle og varm opp til kokepunktet.

Kok smør og mel langsomt sammen i den andre kasserollen i 2 minutter uten at det blir brunet. Ta kasserollen av varmen og rør inn den kokende hummer- og sjampinjongkraften. Kok under omrøring i 1 minutt. Sett til side. Ha litt fløte over.

Kløv hummerne på langs, slik at skjellhalvdelene forblir hele. Ta bort sand i hodet, og fordøyelsekanalen. Passer den røde og den grønne innmaten gjennom en sikt og ned i bollen, og bland inn sennep, eggeplommer, fløte og pepper. Pisk sausen inn i denne blandingen dråpevis.

Ha sausen tilbake i kasserollen og kok opp under omrøring. Kok langsomt i 2 minutter. Ha i kremfløte, skje for skje, til sausen har riktig konsistens. Den skal dekke skjeen nokså godt. Smak omhyggelig til. Sett til side med en spiseskje fløte over.

Sautering av hummerkjøttet

Ta ut kjøttet av hummerhalene og klørne, og skjær det i terninger på 1 centimeter. Sett pannen med smøret over middels varme. Når skummet begynner å synke har du i hummerkjøttet og sauterer det under langsom omrøring i 5 minutter, til det har fått en rosenrød farge. Slå konjakken oppi og kok et minutt eller to, mens du rister på pannen, til væsken er kokt inn til det halve.

Slik anretter du hummeren

Forvarm ovnen til 225 °C. Kjør sjampinjongen og to tredeler av sausen inn i hummerkjøttet i pannen. Legg de halve hummerskallene i formen. Fyll dem med hummer blandingen, dekk med resten av sausen. Dryss med osten og fordel smøret over.
(*) Retten kan gjøres ferdig til dette punktet og settes i kjøleskap. Sett formen øverst i den varme ovnen i 10-15 minutter, til hummeren bobler og sausen er pent brun oppå. Server straks på serveringsfat eller direkte på tallerkener.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Kokt/dampet
Land: Frankrike
Nasjonal/tradisjonsrett
Oppskriften er vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 8793 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,7 poeng totalt (av max 6) fra 7 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 16041)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!