Gå til forsiden av matoppskrift.no



Honningboller


Oppskriften på Honningboller har fullt beregnet næringsinnhold, pris samt automatisk sjekk av allergener.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
200grsmør eller margarin
0,5litermelk
75grgjær
0,5tssalt
1,5dlhonning
1,5dlhvetemel

Pensling:

egg
perlesukker


Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 40 boller

Smelt smøret. Tilsett melk og honning. Smuldre gjæren i bakebollen. Løs den opp i litt av væsken. Tilsett salt. Ha i mel, litt av gangen. Arbeid deigen blank og smidig. La den heve under et klede til dobbel størrelse.

Kna deigen på bakebordet. Del den i fire emner. Trill dem til pølser. Del hver pølse i ti emner. Trill dem til glatte boller. Sett dem på smurt plate eller på bakepapir. Etterhev ca. 30 minutter. Pensle med egg og dryss på perlesukker.

Stek bollene ca. 8 minutter ved 225 C midt i ovnen. Avkjøl på rist. Honningbollene egner seg godt til frysing.


Annonse:

Tjenester og info







Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 12748)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 256,06 Kcal Forklaring?
Protein 3,26 g
Fett 16 g
Karbo 24,33 g
Pris 4,08.- kr

Nyttige undersider og søk
















Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!