Honningboller

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
200grsmør eller margarin
0,5litermelk
75grgjær
0,5tssalt
1,5dlhonning
1,5dlhvetemel

Pensling:

egg
perlesukker

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 256,26 Kcal
Protein 3,26 g
Fett 16 g
Karbo 24,38 g
Pris 4,08.- kr

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 40 boller

Smelt smøret. Tilsett melk og honning. Smuldre gjæren i bakebollen. Løs den opp i litt av væsken. Tilsett salt. Ha i mel, litt av gangen. Arbeid deigen blank og smidig. La den heve under et klede til dobbel størrelse.

Kna deigen på bakebordet. Del den i fire emner. Trill dem til pølser. Del hver pølse i ti emner. Trill dem til glatte boller. Sett dem på smurt plate eller på bakepapir. Etterhev ca. 30 minutter. Pensle med egg og dryss på perlesukker.

Stek bollene ca. 8 minutter ved 225 C midt i ovnen. Avkjøl på rist. Honningbollene egner seg godt til frysing.



Tjenester








Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Ekstra info

Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 5685 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,9 poeng totalt (av max 6) fra 8 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 12748)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!