Aktuelt akkurat nå!
Selskapsmat...Sommermat...Asparges...
Liker du denne oppskriften? Del den med andre!

Horn

Bilde av Horn.
Fotograf: Knut Pettersen

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
40grgjær
3,5dlmelk
50grsukker (ca.1/2 dl)
60grsmør eller margarin
0,25tssalt
0,5kghvetemel (ca. 8 1/4 dl)
0,5tskardemomme

TIL PENSLING

egg, melk eller sukkervann
STEKING: 250 grader ca. 10-15 min.
Bruk varm hev.

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 259,74 Kcal
Protein 7,25 g
Fett 6,16 g
Karbo 42,8 g
Pris 1,81.- kr

Fremgangsmåten:

1 porsjon gir ca 16 horn

(16 stk.)

Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut med litt melk.

Smelt smøret, ha i resten av melken og lunk den. Hell den over gjæren. Bland i salt, sukker og krydder.

Tilsett det meste av melet.

Arbeid deigen hurtig sammen. Dryss over litt mel, dekk med et klede og la deigen heve seg til dobbel størrelse.

Ta den på bakebordet og elt den lett sammen.

Del deigen i 2 deler og kjevl dem ut til runde kaker, ca. 30 cm i diameter. Del deigen i 8 spisser, først i 2, så 4 og så 8. Rull fra den brede siden til horn og legg dem på smurt plate.

La hornene heve seg.

Pensle med egg og eventuelt strø litt valmuefrø over.

Stek hornene.



Tjenester








Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6




Ekstra info

Kategori: Brød
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 26381 lesere totalt.
Oppskriften har fått 4,9 poeng totalt (av max 6) fra 21 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 13138)

Prøv en lignende oppskrift



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.



Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!