Søk alt
Søk blant mer enn 33.000 oppskrifter!

Horn

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 5 poeng. 5 poeng (av max 6) i snitt fra 20 lesere
Oppskriften har hatt 24961 lesere! 24961 lesere
Liker du oppskriften og utregningene?
Del oppskriften på disse mediene:
Horn har utregnet næringsinnhold, energiprosent og pris pr 100 gr og porsjon, som er utført av ©Knut Pettersen. Følgende grunnverdier fins for 100 gram: Detaljer finnes lenger nede på siden.
Kalorier: 259,58 Kcal ......Protein: 7,21 gram ......Fett: 6,16 gram ......Mettet fett: 3,56 gram
Karbohydrater: 42,8 gram ......Kostfiber: 2,05 gram .....Natrium: 120,14 mg .......Pris: 1,81 .- kr

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
40grgjær
3,5dlmelk
50grsukker (ca.1/2 dl)
60grsmør eller margarin
0,25tssalt
0,5kghvetemel (ca. 8 1/4 dl)
0,5tskardemomme

TIL PENSLING

egg, melk eller sukkervann
STEKING: 250 grader ca. 10-15 min.
Bruk varm hev.
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Fotograf: Knut Pettersen
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Brød
Land: Ukjent-opprinnelse

Horn.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 horn

(16 stk.)

Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut med litt melk.

Smelt smøret, ha i resten av melken og lunk den. Hell den over gjæren. Bland i salt, sukker og krydder.

Tilsett det meste av melet.

Arbeid deigen hurtig sammen. Dryss over litt mel, dekk med et klede og la deigen heve seg til dobbel størrelse.

Ta den på bakebordet og elt den lett sammen.

Del deigen i 2 deler og kjevl dem ut til runde kaker, ca. 30 cm i diameter. Del deigen i 8 spisser, først i 2, så 4 og så 8. Rull fra den brede siden til horn og legg dem på smurt plate.

La hornene heve seg.

Pensle med egg og eventuelt strø litt valmuefrø over.

Stek hornene.


NB! Oppskriften er kalkulert for næringsinnhold og pris av Knut Pettersen Matoppskrift.no

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 259,582 603,59130,2 %
Fett: 6,1661,78 gr88,3 %Fett21,35 %
Protein: 7,2172,32 gr144,6 %Protein11,11 %
Karbo: 42,80429,28 gr143,1 %Karbo65,95 %
Fiber: 2,0520,56 gr68,5 %Fiber1,57 %
Mettet fett: 3,5635,71 gr178,5 %
Salt: 0,303,01 gr60,3 %
Hele oppskriften veier 1003 gr totalt Ferdig bakst veier 912,73 gr Hjelp?
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.1,81 .-
Pris 1 porsjonerKr. 18,15 .-Se din tallerken
Pris pr hornKr 1,13.-Vis fullt næringsinnhold



Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Fint surdeigsbrød hos oss.Les mer om Yoghurtbrød 2 hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:13138



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen