Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Horn

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 5 poeng. 5 poeng (av max 6) i snitt fra 20 lesere
Oppskriften har hatt 24617 lesere! 24617 lesere

Ingredienser

Porsjoner
40grgjær
3,5dlmelk
50grsukker (ca.1/2 dl)
60grsmør eller margarin
0,25tssalt
0,5kghvetemel (ca. 8 1/4 dl)
0,5tskardemomme

TIL PENSLING

egg, melk eller sukkervann
STEKING: 250 grader ca. 10-15 min.
Bruk varm hev.
Annonse

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Fotograf: Knut Pettersen
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Brød
Land: Ukjent-opprinnelse




Horn.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 horn

(16 stk.)

Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut med litt melk.

Smelt smøret, ha i resten av melken og lunk den. Hell den over gjæren. Bland i salt, sukker og krydder.

Tilsett det meste av melet.

Arbeid deigen hurtig sammen. Dryss over litt mel, dekk med et klede og la deigen heve seg til dobbel størrelse.

Ta den på bakebordet og elt den lett sammen.

Del deigen i 2 deler og kjevl dem ut til runde kaker, ca. 30 cm i diameter. Del deigen i 8 spisser, først i 2, så 4 og så 8. Rull fra den brede siden til horn og legg dem på smurt plate.

La hornene heve seg.

Pensle med egg og eventuelt strø litt valmuefrø over.

Stek hornene.

Næringsinnhold: Les forklaring! Energifordeling Hva er dette?
Pr 100: gr: Pr porsjon: % av anbefalt daglig inntak pr porsj. Energi i % av tot. Kcal
Kcal: 258,822 603,49130,2 %
Fett: 6,1661,75 gr88,2 %Fett21,34 %
Protein: 7,2272,38 gr144,8 %Protein11,12 %
Karbo: 42,85429,27 gr143,1 %Karbo65,95 %
Fiber: 2,0520,55 gr68,5 %Fiber1,57 %
Mettet fett: 3,5635,69 gr178,4 %
Salt: 0,252,52 gr50,4 %
Hele oppskriften veier 1002,5 gr totalt
Pris på oppskriften: Forklaring!Tallerken funksjoner
Pr 100 gram: Kr.1,81 .-
Pris 1 porsjonerKr. 18,15 .-Se din tallerken
Pris pr hornKr 1,13.-Vis fullt næringsinnhold



Klikk deg på vårt nyhetsbrev og få ukens menyforslag tilsendt.

Sett karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6

Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Helkornbrød til brødbakemaskin hos oss.Les mer om Horn 2 hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:13138



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen

Last ned RSS feed med siste oppskrifter og ingredienser