Horn.

Horn


Oppskriften er middels å tilberede
Oppskriften har fått 4,9 poeng (av max 6) fra 21 lesere
Oppskriften har hatt 25746 lesere totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6






NB! Oppskriften Horn har utregnet kalorier, pris, energifordeling og ellers fullt næringsinnhold som er kalkulert av Knut Pettersen ©Matoppskrift.no.

Næringsinnhold pr 100 gram:
Kalorier 259,58 Kcal
Protein 7,21 g
Fett 6,16 g
Karbo 42,8 g
Pris 1,81.- kr








Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
40grgjær
3,5dlmelk
50grsukker (ca.1/2 dl)
60grsmør eller margarin
0,25tssalt
0,5kghvetemel (ca. 8 1/4 dl)
0,5tskardemomme

TIL PENSLING

egg, melk eller sukkervann
STEKING: 250 grader ca. 10-15 min.
Bruk varm hev.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 horn

(16 stk.)

Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut med litt melk.

Smelt smøret, ha i resten av melken og lunk den. Hell den over gjæren. Bland i salt, sukker og krydder.

Tilsett det meste av melet.

Arbeid deigen hurtig sammen. Dryss over litt mel, dekk med et klede og la deigen heve seg til dobbel størrelse.

Ta den på bakebordet og elt den lett sammen.

Del deigen i 2 deler og kjevl dem ut til runde kaker, ca. 30 cm i diameter. Del deigen i 8 spisser, først i 2, så 4 og så 8. Rull fra den brede siden til horn og legg dem på smurt plate.

La hornene heve seg.

Pensle med egg og eventuelt strø litt valmuefrø over.

Stek hornene.

Kilder og dato

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Fotograf: Knut Pettersen
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 13138)

Ekstra info om oppskriften

Kategori: Brød
Land: Ukjent-opprinnelse

Prøv en lignende oppskrift





Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6,
4630 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Tlf: 948 04 427
Følg meg på!