Søk alt
Søk etter oppskrifter!

Horn

     Oppskriften er middels å tilberede Middels Oppskriften har fått 5 poeng. 5 poeng (av max 6) i snitt fra 19 lesere
Verdier pr 100 gram: Pris: Kr 1,81 Kcal: 259,70 Fett: 6,16 gr Protein: 7,22 gr Karbo: 42,82 gr
Mettet fett: 3,56 gr Kostfiber: 2,05 gr Salt av natrium: 0,25 gr
Oppskriften har hatt 24329 lesere! 24329 lesere

Ingredienser

Porsjoner
40grgjær
3,5dlmelk
50grsukker (ca.1/2 dl)
60grsmør eller margarin
0,25tssalt
0,5kghvetemel (ca. 8 1/4 dl)
0,5tskardemomme

TIL PENSLING

egg, melk eller sukkervann
STEKING: 250 grader ca. 10-15 min.
Bruk varm hev.
Annonse

Utregnet energiprosent av totalt kcal

Karbohydrater65,95 prosent
Protein11,12 prosent
Fett21,34 prosent
Kostfiber1,57 prosent

Totalpris for 1 porsjoner

Kr 18,15

Pris pr horn

Kr 1,13
Forklaring på prissystemet
Forklaring på næringsinnhold
Vis fullt næringsinnhold

Mer fakta om oppskriften

Kilde:
Fotograf: Knut Pettersen
Innlagt/oppdatert:
Kategori: Brød
Land: Ukjent-opprinnelse




Horn.

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 16 horn

(16 stk.)

Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut med litt melk.

Smelt smøret, ha i resten av melken og lunk den. Hell den over gjæren. Bland i salt, sukker og krydder.

Tilsett det meste av melet.

Arbeid deigen hurtig sammen. Dryss over litt mel, dekk med et klede og la deigen heve seg til dobbel størrelse.

Ta den på bakebordet og elt den lett sammen.

Del deigen i 2 deler og kjevl dem ut til runde kaker, ca. 30 cm i diameter. Del deigen i 8 spisser, først i 2, så 4 og så 8. Rull fra den brede siden til horn og legg dem på smurt plate.

La hornene heve seg.

Pensle med egg og eventuelt strø litt valmuefrø over.

Stek hornene.




Prøv en lignende oppskrift

Les mer om Småbrød fra Gudbrandsdalen hos oss.Les mer om Fint helkornbrød hos oss.





Jeg vil bruke mobilversjonen av nettsiden

Intern:13138



Hurtigvalg

Se oppskrifter med:
Kylling Kalkun Epler Bananer Appelsiner Tomater Poteter Reker Torsk Laks Makrell Elg Reinsdyr

Tjenesten er en del av klikk.no

Informasjon om cookies
Kontakt oss og informasjon om siden

Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS
Adresse: Matoppskrift.no, PB. 1638, 4688 Kristiansand
Orgnr.: 911 668 602 mva.
Daglig Leder Knut Pettersen