Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Horrkaker




Ingredienser

4 porsjoner

1 kg malen fisk (harr)
4 ts salt
1/2 ts pepar
1 ts knust rosmarin eller muskat
3 ss potetmjøl
1 egg
1/2 l mjølk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Fremgangsmåte:

Flå fisken og skjer filetane frå ryggbeinet. Mal fiskekjøttet ein gong.
Rør i potetmjøl, salt, krydder og egg og spe forsiktig med mjølka. Legg kaker med skei i varm panne med smør i, og steik dei pent brune.
Server med poteter, råe grønsaker eller grønsakstuing attåt.

Kakene blir også fine av horr som har vore i frysaren, og dei ferdige kakene er fine å fryse. Dersom ein ynskjer kan ein mala ein lauk saman med fiskekjøttet.

Feit horr frå fjellvatna er ein delikatesse. Kjøttet er kvitt og har ein svak smak av timian. Horr kan ein steikje og koke som aure. Mange tykkjer at horr smakar best steikt, og flår han gjerne føre steiking. Stor horr blir det gode fiskekaker av.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 13839)
Kategori: Stekepanne
Land: Norge
Fylke: Oppland
Nasjonal/tradisjonsrett

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.