Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hummer Lady Curzon




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkhummer á 1 kg
1dlolivenolje
1stk liteløk
1stkgulrot
1stk literotselleri
10cmpurregrønt
4feddhvitløk
3sstomatpuré
0,5dlwhisky
1helflaske(r)hvitvin, tørr
0,5literfløte
1tstimian, tørket
1tsrosmarin, tørket
1tskajennepepper eller chilipulver
1sspaprikapulver
1sskarri
2sssherry, tørr
1dashsalt
hvit pepper
0,5stksitron
100grsmør
1stkeggeplomme


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Selleri
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hummer Lady Curzon med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier192,541 173,89Kcal
Protein4,8629,63gram
Karbohydrat1,9912,13gram
Kostfiber0,754,57gram
Fett15,2592,98gram
Mettet fett7,8848,04gram
Alkohol3,77 %
Salt0,291,76gram
Pris på oppskriftenKr 14,52Kr 88,53Kroner
Hele oppskriften veier2 439 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Har hummerne rogn, legges den til side og brukes som pynt. Kok hhummeren i godt saltet fosskokende vann i 10 minutter. Avkjøl dem og rens alle delene. Skjær hummerkjøttet i pene biter og dander dem på et ildfast fat, slik at kjøttet antar form av en hel hummer. Legg gjerne på litt av hodeskallet og haleviften også.

Skjær alle grønnsakene i små terninger. Legg dem til side.

Ha alt hummerskallet i en tykk pose og knus det med kjevle eller noe annet tungt.

Set en gryte på sterk varme. Ha i olivenolje og fres det knuste hummerskallet i noen minutter, til all fuktigheten i skallet er fordampet. Tilsett grønnsakterningene og krydderiet. Ha i tomatpuré og fres et minutt til mens du rører med tresleiv. Hell over whisky og tenn på. La dette flambere noen sekunder og slukk med hvitvin. Hell på fløten og fyll på vann slik at det dekker grønnsakene og hummerskallet. La gryten stå og koke rolig i 40 minutter. Fløten kan ha skilt seg, men det gjør ikke noe.

Bruk en finmasket sil og sil sausen over i en annen kjele. Ha i sherry og kok sausen inn til den er fyldig. Smak til med salt og pepper og litt sitronsaft. Skjær smøret i terninger og pisk det inn i sausen litt etter litt, mens det småkoker. Trekk sausen av platen.

Legg hummerfatet noen få minutter i ovn på 220 C.

Bruk en stavmikser til å blande en eggeplomme i sausen rett før servering. Sausen skal være såpass tykk at den dekker hummerkjøttet uten å renne helt av, men ikke alt for tyktflytende.

Ta hummerfatet ut av ovnen, fordel sausen over, og sett fatet tilbake i ovnen et par-tre minutter til. Server med ris.

Lady Curzon skal ha vært en usedvanlig alkoholisert britisk ambassadørfrue i India. Som følge av en rekke skandaler og påfølgende alkoholforbud inngikk hun stående avtaler med alle kokker om at maten hennes skulle inneholde masse alkohol, fortrinnsvis whisky og sherry, samt rikelig med karri. Karri har den egenskapen at den motvirker alkoholdunst fra den som har drukket.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7842)
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hummer naturell.Hummer naturell.
Denne retten har 85,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 32,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt hummer.Kokt hummer.
Denne retten har 85,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 32,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Asiatisk hummer med stekt ris.Asiatisk hummer med stekt ris.
Denne retten har 166,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skalldyr til fest.Skalldyr til fest.
Denne retten har 74,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 22,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hummer naturell kokt.Hummer naturell kokt.
Denne retten har 129,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.