Hummer americaine

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1stkhummer på 1-1 1/2 kg
1dlolivenolje
5stksjalottløk
1stkgulrot
1stkrotselleri
2feddhvitløk
1dlkonjakk
4stktomater, flådde
1dltørr sherry
0,5helflaske(r)tørr hvitvin
0,5tsCayennepepper
100grsmør
hvit pepper
0,25tsfrisk finhakket rosmarin
persille

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 136,62 Kcal
Protein 3,08 g
Fett 9,35 g
Karbo 1,79 g
Pris 12,96.- kr

Fremgangsmåte:

Stikk en spiss kniv i hodet på hummeren, på et punkt der det tydelig er avtegnet et kryss. Vri halen og klørne av hodet. Del hodet i to på langs og fjern paven, som sitter lik en pose rett under øynene. Del deretter de halve hodene på tvers. Del klørne i to og knekk skallet litt med f.eks. et kjevle. Bruk en stor kniv og kapp hummerhalen på tvers i hvert ledd.

Bruk en stor stekepanne, det er viktig, slik at du får plass til alle hummerbitene uten å stable dem. La pannen bli varm før du har i olivenolje og legger hummerbitene i. Stek dem i ca 10 minutter, til skallene begynner å få en rødlig farge på kanten, snu dem av og til. Hell over konjakk og tenn på. La det flambere til det slukner etter noen sekunder. Dra pannen av platen, ta ut hummerbitene og legg dem lunt.

Flå tomatene og skjær dem i terninger, med steiner og det hele. Skjær gulrot og selleri i terninger. Finhakk sjalottløk, hvitløk og persille.

Sett pannen tilbake på varmen og tilsett løk, hvitløk, selleri og gulrot. La dette surre i 1 minutt.

Tilsett så sherry og hvitvin, samt rosmarin, kajennepepper og litt hvit pepper. La det koke i 15 minutter, til det hele er kokt inn til rundt halvparten. Legg i tomat og hummerbiter, hodedelene og klør først, og la det trekke i 5 minutter, før du legger i halebitene og lar det trekke under tett lokk eller dekket med aluminiumsfolie i ytterligere 5 minutter.

Legg hummerbitene på et pent fat. Skru opp varmen under pannen, tilsett smøret og la det koke i 2 minutter mens du rører. Dette skal ligne en saus. Blir den for tykk, er det bare å tilsette litt vann, og er den for tynn, koker du den litt inn. Smak eventuelt til med salt og pepper.

Slå sausen over hummerbitene. Server gjerne med nykokt ris til.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 2764 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 7841)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!