Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hummer americaine




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkhummer på 1-1 1/2 kg
1dlolivenolje
5stksjalottløk
1stkgulrot
1stkrotselleri
2feddhvitløk
1dlkonjakk
4stktomater, flådde
1dltørr sherry
0,5helflaske(r)tørr hvitvin
0,5tsCayennepepper
100grsmør
hvit pepper
0,25tsfrisk finhakket rosmarin
persille


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Selleri
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hummer americaine med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier136,621 281,43Kcal
Protein3,0828,89gram
Karbohydrat1,7916,79gram
Kostfiber0,928,63gram
Fett9,3587,70gram
Mettet fett3,5333,11gram
Alkohol4,45 %
Salt0,191,74gram
Pris på oppskriftenKr 12,96Kr 121,56Kroner
Hele oppskriften veier1 876 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Stikk en spiss kniv i hodet på hummeren, på et punkt der det tydelig er avtegnet et kryss. Vri halen og klørne av hodet. Del hodet i to på langs og fjern paven, som sitter lik en pose rett under øynene. Del deretter de halve hodene på tvers. Del klørne i to og knekk skallet litt med f.eks. et kjevle. Bruk en stor kniv og kapp hummerhalen på tvers i hvert ledd.

Bruk en stor stekepanne, det er viktig, slik at du får plass til alle hummerbitene uten å stable dem. La pannen bli varm før du har i olivenolje og legger hummerbitene i. Stek dem i ca 10 minutter, til skallene begynner å få en rødlig farge på kanten, snu dem av og til. Hell over konjakk og tenn på. La det flambere til det slukner etter noen sekunder. Dra pannen av platen, ta ut hummerbitene og legg dem lunt.

Flå tomatene og skjær dem i terninger, med steiner og det hele. Skjær gulrot og selleri i terninger. Finhakk sjalottløk, hvitløk og persille.

Sett pannen tilbake på varmen og tilsett løk, hvitløk, selleri og gulrot. La dette surre i 1 minutt.

Tilsett så sherry og hvitvin, samt rosmarin, kajennepepper og litt hvit pepper. La det koke i 15 minutter, til det hele er kokt inn til rundt halvparten. Legg i tomat og hummerbiter, hodedelene og klør først, og la det trekke i 5 minutter, før du legger i halebitene og lar det trekke under tett lokk eller dekket med aluminiumsfolie i ytterligere 5 minutter.

Legg hummerbitene på et pent fat. Skru opp varmen under pannen, tilsett smøret og la det koke i 2 minutter mens du rører. Dette skal ligne en saus. Blir den for tykk, er det bare å tilsette litt vann, og er den for tynn, koker du den litt inn. Smak eventuelt til med salt og pepper.

Slå sausen over hummerbitene. Server gjerne med nykokt ris til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7841)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.