Hummer med fløtesaus

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
2stkferske hummere, á ca 800 g
2stksjalottløk
4sssmør
1tshvetemel
4sstørr sherry eller madeira
2dllettfløte
2stkeggeplommer
1dashsalt
kajennepepper

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 185,34 Kcal
Protein 11,24 g
Fett 14,32 g
Karbo 1,77 g
Pris 20,26.- kr

Fremgangsmåte:

Kok opp rikelig med lettsaltet vann (1 ss salt pr. liter) i en kasserolle som er stor nok til å romme to hummere. La vannet fosskoke. Legg i hummerne med hodet først. Kok raskt opp igjen. Demp varmen og la hummeren trekke i så vidt kokende vann i 15 min. Ta dem opp med hullsleiv og la dem avkjøles litt.

Hold hummeren godt fast rundt kroppen og vri av klørne. Hold rundt hummerhodet og knekk av halen ved å bøye den oppover eller nedover.

Bruk begge tommelene og knekk åpen undersiden av hummerhalen ved å bryte kantene av haleskallet utover. Ta ut halekjøttet og fjern den mørke strengen (tarmen) som går langs oversiden av halen. Fjern paven (magesekken) som ligger i hodet og gjellene. Rens den andre hummeren på samme måte.

Knekk hummerklørne med en nøtteknekker eller bank forsiktig på dem med en hammer til skallet sprekker. Ta ut kjøttet fra klørne og fjern bruskskivene inne i klørne. Behold hummerkjøttet helt eller del det i biter.

Skrell og finhakk sjalottløken. Smelt smøret i en liten kasserolle. Fres løken på svak varme til den er blank og myk. Dryss på melet og la det steke med under omrøring til det så vidt begynner å få farge. Ta kasserollen av platen og tilsett sherry mens du rører. Visp inn fløten. Kok opp sausen og la den småkoke i 4-5 minutter, rør hele tiden så det ikke blir klumper.

Visp sammen eggeplommene i en liten bolle. Tilsett litt av sausen mens du visper. Ta sausen av platen og tilsett eggeblandingen i en tynn stråle mens du visper hele tiden. Varm forsiktig sausen under omrøring til den tykner. Ikke la den koke, da kan den skille seg. Smak til sausen med salt og en knivspiss kajennepepper.

Legg hummerkjøttet pent opp på varme tallerkener og hell sausen over og rundt det. Server kokt ris eller varm baguette til.Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 3005 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3,5 poeng totalt (av max 6) fra 2 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 7757)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!