Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hummer med fløtesaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkferske hummere, á ca 800 g
2stksjalottløk
4sssmør
1tshvetemel
4sstørr sherry eller madeira
2dllettfløte
2stkeggeplommer
1dashsalt
kajennepepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hummer med fløtesaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier185,34440,28Kcal
Protein11,2726,77gram
Karbohydrat1,814,30gram
Kostfiber0,110,26gram
Fett14,3234,02gram
Mettet fett8,4620,10gram
Alkohol0,56 %
Salt0,661,56gram
Pris på oppskriftenKr 20,31Kr 48,25Kroner
Hele oppskriften veier950 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok opp rikelig med lettsaltet vann (1 ss salt pr. liter) i en kasserolle som er stor nok til å romme to hummere. La vannet fosskoke. Legg i hummerne med hodet først. Kok raskt opp igjen. Demp varmen og la hummeren trekke i så vidt kokende vann i 15 min. Ta dem opp med hullsleiv og la dem avkjøles litt.

Hold hummeren godt fast rundt kroppen og vri av klørne. Hold rundt hummerhodet og knekk av halen ved å bøye den oppover eller nedover.

Bruk begge tommelene og knekk åpen undersiden av hummerhalen ved å bryte kantene av haleskallet utover. Ta ut halekjøttet og fjern den mørke strengen (tarmen) som går langs oversiden av halen. Fjern paven (magesekken) som ligger i hodet og gjellene. Rens den andre hummeren på samme måte.

Knekk hummerklørne med en nøtteknekker eller bank forsiktig på dem med en hammer til skallet sprekker. Ta ut kjøttet fra klørne og fjern bruskskivene inne i klørne. Behold hummerkjøttet helt eller del det i biter.

Skrell og finhakk sjalottløken. Smelt smøret i en liten kasserolle. Fres løken på svak varme til den er blank og myk. Dryss på melet og la det steke med under omrøring til det så vidt begynner å få farge. Ta kasserollen av platen og tilsett sherry mens du rører. Visp inn fløten. Kok opp sausen og la den småkoke i 4-5 minutter, rør hele tiden så det ikke blir klumper.

Visp sammen eggeplommene i en liten bolle. Tilsett litt av sausen mens du visper. Ta sausen av platen og tilsett eggeblandingen i en tynn stråle mens du visper hele tiden. Varm forsiktig sausen under omrøring til den tykner. Ikke la den koke, da kan den skille seg. Smak til sausen med salt og en knivspiss kajennepepper.

Legg hummerkjøttet pent opp på varme tallerkener og hell sausen over og rundt det. Server kokt ris eller varm baguette til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7757)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Skalldyr til fest.Skalldyr til fest.
Denne retten har 74,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 22,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hummer naturell.Hummer naturell.
Denne retten har 85,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 32,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt hummer.Kokt hummer.
Denne retten har 85,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 32,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Asiatisk hummer med stekt ris.Asiatisk hummer med stekt ris.
Denne retten har 166,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hummer naturell kokt.Hummer naturell kokt.
Denne retten har 129,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.