Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hummer med kremet limemousseline




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
3stkhummer, kokte
2stkgulrøtter
1stkpurre
1bit(er)sellerirot
Ca 2,5skive(r)selleriskiver smør
hvitvinsskvett

saus:

5stksjalottløk
1literfiskekraft/buljong
3dltørr vermut eller hvitvin
3dlkremfløte/matfløte
100grsmør
5stkeggeplommer
0,5tssalt
1stklime (evnt. Sitron), saften


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Melk
Selleri
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hummer med kremet limemousseline med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier96,75548,57Kcal
Protein4,9928,29gram
Karbohydrat1,558,79gram
Kostfiber0,673,80gram
Fett6,8738,95gram
Mettet fett4,0322,85gram
Alkohol1,06 %
Salt0,653,70gram
Pris på oppskriftenKr 11,07Kr 62,77Kroner
Hele oppskriften veier3 402 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrell og rens grønnsakene og skjær dem i biter. Gulrot, purre og knollselleri forvelles noen minutter i vin med en smørklatt i. Skjær selleristilker i biter.

Til sausen:

Rens sjalottløk og skjær i skiver. Ha dem i en kjele med kraft, vermut og fløte. La det koke inn til 5-6 dl. Sil av løken. Pisk inn smør i klatter. Ha eggeplommer i en bolle og pisk dem for hånd noen minutter. Sett bollen i vannbad og pisk inn den innkokte kraften, litt etter litt. Smak den lette sausen til med salt og limesaft. La sausen stå over vannbad, men pass på at den ikke blir for varm.

Fordel halve hummeren på tallerknene. Ha de dampende grønnsakene over, med stilkselleri på toppen. Hell sausen rundt, og server med ris til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7760)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Kokt hummer.Kokt hummer.
Denne retten har 85,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 32,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hummer naturell kokt.Hummer naturell kokt.
Denne retten har 129,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skalldyr til fest.Skalldyr til fest.
Denne retten har 74,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 22,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hummer naturell.Hummer naturell.
Denne retten har 85,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 32,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Asiatisk hummer med stekt ris.Asiatisk hummer med stekt ris.
Denne retten har 166,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.