Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hummer med nellik og spinat




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkhummer, á 500 g
4ssolivenolje
0,5tsnellikpulver
1dashsalt
1dashnykvernet pepper
500grspinat, fersk
4sssmør
1feddhvitløk
1dashnykvernet svart pepper
1dashsalt
0,5dashpernod eller pastis


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hummer med nellik og spinat med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier146,04420,19Kcal
Protein9,6827,85gram
Karbohydrat0,481,38gram
Kostfiber0,962,76gram
Fett11,4933,06gram
Mettet fett5,2715,16gram
Alkohol0,01 %
Salt0,712,06gram
Pris på oppskriftenKr 21,05Kr 60,57Kroner
Hele oppskriften veier1 151 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Drep hummeren ved å stikke dem i hodet der det er avtegnet et kryss i skallet. Del dem i to på langs. Ta ut paven, fjern tarmen og riv av klørne. Kakk på klørne med baksiden av en tung kniv. slik at skallet sprekker rundt hele kloen. Krydre de halve hummerne med litt salt og nykvernet hvit pepper. Dryss forsiktig med litt nellik.

Sett en stor teflonpanne på sterk varme. Ha i olje, legg i hummerklørne og stek dem i 10 minutter, de siste 5 minuttene under lokk. Ta dem ut og legg dem på stekeplate. Vask pannen, varm den opp igjen og ha i mer olje. Stek hummerhalvdelene med kjøttsiden ned på sterk varme i 3-4 minutter. Legg også hummerhalvdelene på stekeplaten og stek alt i ovn ved 200 C i 10 minutter.

Rens spinaten for de grove stilkene. Vask bladene gjentaatte ganger i kaldt vann slik at all sand blir borte. Ta spinaten i hendene og rust ut vannet, tørk den deretter med kjøkkenpapir. Skrell hvitløkfeddet og stikk det på en gaffel. Varm en kjele godt opp, ha i en skje smør og la det bli nøttebrunt, før du legger i ca en tredjedel av spinaten. Rør med hvitløksgaffelen mens spinaten "faller sammen". Ta ut spinaten og gjenta med resten av smøret og spinaten. Poenget med å gjøre det i flere omganger er at spinaten skal bli mest mulig stekt, og ikke kokt. Ha til slutt all spinaten i kjelen, kvern på svart pepper og rør inn pernoden.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7887)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.