Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hummer med spinat og gressløksaus




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
100grhummerkjøtt
200grreker, pillede
1ssolivenolje
1stang(stenger)stangselleri
500grspinat
3tssmør
1dashnykvernet svart pepper
smørsaus (se egen oppskrift: Sauser)
1bunt(er)liten bunt gressløk


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Selleri
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hummer med spinat og gressløksaus med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier70,53167,28Kcal
Protein8,5320,23gram
Karbohydrat0,340,81gram
Kostfiber1,463,46gram
Fett3,578,47gram
Mettet fett1,483,51gram
Salt0,661,57gram
Pris på oppskriftenKr 21,32Kr 50,57Kroner
Hele oppskriften veier949 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Rens spinaten for grove stilker. Vask den gjentatte ganger i kaldt vann slik at all sanden er borte. Ta spinaten i hendene og rist ut vannet, tørk den deretter med kjøkkenpapir. Skrell hvitløkfeddet og stikk det på en gaffel. Varm en kjele godt opp, ha i en skje smør og la det bli nøttebrunt, før du legger i omtrent en tredjedel av spinaten. Rør med hvitløksgaffelen mens spinaten "faller sammen". Ta ut spinaten og gjenta med resten av smøret og spinaten. Poenget med å gjøre det flere omganger er at spinaten skal bli mest mulig stekt, og ikke kokt. Kvern svart pepper over.

Skrell stangsellerien for de ytterste, grove trevlene. Kutt den i bitte små terninger.

Lag smørsausen. Ha i stangselleribitene. Finkutt gressløk, som skal tilsettes rett før servering.

Sett en teflonpanne på sterk varme. Ha i olje, stek rekene i 30 sekunder. Ta ut rekene.

Stek hummerbitene i tørr, men fortsatt glovarm teflonpanne. Stek dem fort og hardt, slik at de får tørre, litt sprø kanter. Kvern på mye svart pepper.

Legg rekene pent i en vid ring på varme, dype tallerkener. Legg spinaten i midten. Dander hummerkjøttet i et tårn på spinaten. Fordel sausen over.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7885)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Stekepanne
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.