Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hummer naturell



Hummer naturell oppskrift.
Fotograf: Knut Pettersen
Naturell hummer med loff og majones er en slager i godt selskap. Bruk norsk hummer som er levende. Om en ikke vil legge levende hummer i kokende vann, så avliv den ved å kløyve hodet med en stor kniv. Sett kniven midt på hodet i krysset i skallet og del hodet fremover i en jevn bevegelse.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkhummer, ca 1 kg
havsalt


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hummer naturell med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier85,30106,63Kcal
Protein18,8023,50gram
Karbohydrat0,500,63gram
Kostfiber0,000,00gram
Fett0,901,13gram
Mettet fett0,180,23gram
Salt0,740,93gram
Pris på oppskriftenKr 32,24Kr 40,30Kroner
Hele oppskriften veier250 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Legg hummeren i en tom kjele for å sjekke at den har nok plass. Fyll på vann slik at det dekker. Ta hummeren ut. Kok opp vannet med mye havsalt, 35 g pr. liter vann. Når det fosskoker, fjerner du eventuelle gummistrikker rundt klørne, før du legger hummeren i. Legg på lokk, kok opp igjen og la den trekke videre i 20 minutter. Ta den opp, la den renne godt av, for så å avkjøles med ryggen ned. Da beholdes saftigheten i hummeren.

Del hummeren i to på langs, ta ut den lille posen, paven, som sitter bak øynene.

Server den med nystekt loff, majones og sitron. Skal du servere en delikatesse som fersk norsk hummer, baker du loffen og lager majonesen selv!

NB: Veier hummeren ca 1/2 kg skal den trekke i 12 minutter. En hummer på ca 1 1/2 kg skal trekke i ca 25 minutter.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7840)
Tilberedningstid: 20-40 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Skalldyr til fest.Skalldyr til fest.
Denne retten har 74,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,55 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 22,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hummer naturell kokt.Hummer naturell kokt.
Denne retten har 129,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hummer naturell.Hummer naturell.
Denne retten har 85,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 32,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Asiatisk hummer med stekt ris.Asiatisk hummer med stekt ris.
Denne retten har 166,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 17,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kokt hummer.Kokt hummer.
Denne retten har 85,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 32,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.