Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hummer og svineknoketerrin




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stksvineknoke
100grhummer ellerkrabbekjøtt
2kvist(er)friske hakkede urter( estragon ,rosmarin )
1stksitron (skall og saft)
150gr(usaltet) smør
1dlhvitvin
1dashsalt
1dashpepper

Safranmajones

3dlmajones
0,75dlkremfløte
1stksitron, saften
1dashsalt
1dashpepper
safran etter smak (apotek)


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Melk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hummer og svineknoketerrin med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier244,671 456,80Kcal
Protein12,5874,90gram
Karbohydrat1,056,25gram
Kostfiber0,120,71gram
Fett20,79123,79gram
Mettet fett6,4438,34gram
Alkohol0,40 %
Salt0,321,89gram
Pris på oppskriftenKr 6,68Kr 39,77Kroner
Hele oppskriften veier2 382 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok svineknokene møre sammen med litt gulrøtter, løk, selleri og purre.
Rens kjøttet for bein og renskjær det. (Kraften kan brukes til saus senere.)
Fres knokekjøttet i en gryte sammen med hvitvin, finrevet sitronskall, smør, urter, salt og pepper. La det gå litt i stykker. (4 min.)
Legg folie på kjøkkenbenken og fordel kjøttet utover i et rektangel, i midten legges hummerkjøttet. Løft plasten på langsiden og rull til en pølse (Hummerkjøttet skal ligge i midten). Legg på 3 lag plastfolie til og snurr endene til man får en «fast» pølse i ønsket tykkelse. (ex: 10 cm diameter). Man kan også legge folien i en brødform og fordele kjøttet og hummeren, pakk rundt og legg i press.
Legg terrinen i kjøleskap til den er fast og kan skjæres i skiver på ca. 3 cm.
Denne terrinen kan godt lages dagen i forveien.

Alt røres sammen og smakes til med salt, pepper og safran. Server retten med litt nøtter, salat etter eget ønske, marinert i litt vinaigrette.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gladimat.no
(Intern: 24410)
Kategori: Terrine
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Terrine på svineknoke med tysk potetsalat.Terrine på svineknoke med tysk potetsalat.
Denne retten har 103,7 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,6 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Skinke- og persilleterrin.Skinke- og persilleterrin.
Denne retten har 120,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,29.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.