Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hummerfrikassé




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkhummer à 600 g
3feddhvitløk
3stksjalottløk
1sstomatpuré
1ssgrovhakket estragon
1dlhvitvin
3ssusaltet kaldt smør
1litervann
olje til steking
1dashsalt
1dashpepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hummerfrikassé med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier61,93279,61Kcal
Protein5,4424,56gram
Karbohydrat0,693,12gram
Kostfiber0,110,50gram
Fett3,7216,80gram
Mettet fett2,2910,34gram
Alkohol0,53 %
Salt0,271,22gram
Pris på oppskriftenKr 10,46Kr 47,23Kroner
Hele oppskriften veier1 806 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Hummerlegges i kokende vann til den er livløs, ca 3 minutter. Avkjøl i isvann. Klør og hale skilles fra hummerkroppen. Halen deles opp i koteletter mellom leddene med skallet på. Klørne deles i to.

Hodet kuttes opp og freses godt til det blir gyllent, sammen med hvitløk, løk og estragon. Tomatpuré has i til slutt sammen med hvitvinen. Kok så dette opp og la det småkoke i 20-25 minutter. Sil av kraften og reduser ned til ca 3 dl. Rør inn det kalde smøret og smak til med salt og pepper.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7846)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Gryterett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.