Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hummermousse i hvitvinsgelé




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner

Mousse:

3dlkremfløte, pisket
2sscrème fraiche
150grhummerkjøtt, lettkokt
2sskonjakk
0,25tshvit pepper, nykvernet
1,5tssalt
4blad(er)gelatin
1 ss rogn av reker

Gelé:

3dlhvitvin, tørr
Ca 4,5blad(er)gelatin
6 små former eller en større

Urtevinaigrette:

3sscrème fraiche
10blad(er)frisk basilikum, i hurtigmikser med 1 ss vegetabilsk olje
0,25tssalt
2 omdreininger hvit pepper
1sshvitvin


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Melk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hummermousse i hvitvinsgelé med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier197,97295,80Kcal
Protein4,336,47gram
Karbohydrat1,532,29gram
Kostfiber0,040,06gram
Fett16,2124,22gram
Mettet fett10,5115,70gram
Alkohol4,08 %
Salt1,662,48gram
Pris på oppskriftenKr 14,65Kr 21,89Kroner
Hele oppskriften veier897 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

(forrett til 6 personer)

Bløt gelatinen i kaldt vann, smelt og rør den ut i romtemperert hvitvin. Kle formene innvendig med gelé. Ha knuste isbiter i en bolle kaldt vann, fyll formene opp med gelé (en av gangen) og hold den i vann til geleen er stivnet innerst mot formveggen, ca 2-3 millimeter. Hel resten av geleen ut og legg formene på rist. Settes i kjøleskapet.

Hummerkjøttet samt crème fraiche settes i kjøleskapet og kjøres deretter i hurtigmikseren til en jevn masse. Has i en bolle.

Fløten stivpiskes og blandes i massen sammen med rogn og resten av ingrediensene. Den bløte og smeltede gelatinen røres forsiktig i. Fyll massen opp i de ferdig glaserte formene og sett den kjølig til massen er stiv. Dypp formene i varmt vann før du hvelver ut.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 12729)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hummer naturell som forrett.Hummer naturell som forrett.
Denne retten har 71,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 25,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hummersalat med mynte og lime.Hummersalat med mynte og lime.
Denne retten har 160,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hummerpatè 2.Hummerpatè 2.
Denne retten har 220,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.