Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hummermousseline med auberginevinaigrette




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkhummer, ca 500 g
200grrenskåret ferskt laksekjøtt
noen spinatblader
1dashsmør til pensling
1stkegg
1sstomatpuré
1tsCayennepepper
1,5dlfløte
1dlhummerkraft (se egen oppskrift: Hummer)
1tssalt
hvit pepper

Auberginevinaigrette

1stk liteaubergine
1dlinnkokt hummerkraft
4ssolivenolje
1sssitronsaft
1ssrødvinseddik
1dashnykvernet svart pepper


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Melk
Skalldyr
Sulfitt


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hummermousseline med auberginevinaigrette med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier154,53461,64Kcal
Protein8,8226,35gram
Karbohydrat1,253,73gram
Kostfiber0,561,67gram
Fett12,5737,55gram
Mettet fett4,7814,28gram
Salt0,862,58gram
Pris på oppskriftenKr 10,78Kr 32,20Kroner
Hele oppskriften veier1 195 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok hummeren i saltet vann i 8-10 minutter. Rens den og ta ut hummerkjøttet.

Lag hummerkraft av skallene. Rens spinatbladene for de grove stilkene og vask dem godt. Rist av vannet og tørk bladene med kjøkkenpapir.

Finn fram en mellomstor og ikke for høy ildfast form. Pensle den med smør. Skjær hummerkjøttet i passe tynne skiver og fordel det i bunnen av formen. Legg spinatbladene rå oppå, med oversiden av bladene ned mot hummerskivene.

Skjær laksekjøttet i små biter og ha det i en food processor sammen med salt og kajennepepper. Kjør dette til det blir som en seig klump, og stopp maskinen. Tilsett tomatpuré og egg. Kjør videre til det blir seigt. Spe med hummerkraften i en tynn stråle, lit etter litt, til det blir en tykk farse. Ha farsen over i en stor bolle og sett den i kjøleskapet i 30 minutter.

Pisk fløten til en ikke for tykk krem. Ta ut bollen med farse, pepre den lett og vend kremen forsiktig inn med en slikkepott. Ha dette forsiktig over i formen med hummer og spinat.

Ha formen i en langpanne og fyll med varmt vann slik at det står halvveis opp på formen. Bak den i ovn ved 140 C i 20 minutter. Ta ut formen og avkjøl. Bruk en liten stekespade og løsne den litt langs kanten, rist litt på formen for å sjekke at den er løs, før du vender den over på serveringsfat.

Skrell auberginen, del den i to og skrap ut litt av kjernedelen i midten. Skjær kjøttet i små terninger. Ha oljen i en teflonpanne på sterk varme og stek terningene hardt til de blir gylne, i ca 30 sekunder. Hell på hummerkraften og kok i 10 sekunder. Hell alt over i en bolle og avkjøl.

Rør inn sitronsaft og eddik. Smak til med salt og pepper.

Server hummermousselinen med auberginevinaigretten rundt. Pynt med f.eks. estragonblader, basilikum eller gressløk. Spis med brød og couscous-salat (se egen oppskrift: Salater).

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7839)
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hummer med estragonsmør og potetpuré.Hummer med estragonsmør og potetpuré.
Denne retten har 169,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,31 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gratinert hummer.Gratinert hummer.
Denne retten har 326,15 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,35 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 31,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 21,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Nyttårshummer.Nyttårshummer.
Denne retten har 115,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,97 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 20,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hummer på risseng.Hummer på risseng.
Denne retten har 173,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 16,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet hummer med urtesmør av basilikum.Grillet hummer med urtesmør av basilikum.
Denne retten har 207,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,5.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.