Hummermousseline med auberginevinaigrette

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Porsjoner
1stkhummer, ca 500 g
200grrenskåret ferskt laksekjøtt
noen spinatblader
1dashsmør til pensling
1stkegg
1sstomatpuré
1tsCayennepepper
1,5dlfløte
1dlhummerkraft (se egen oppskrift: Hummer)
1tssalt
hvit pepper

Auberginevinaigrette

1stk liteaubergine
1dlinnkokt hummerkraft
4ssolivenolje
1sssitronsaft
1ssrødvinseddik
1dashnykvernet svart pepper

Annonse

Næringsinnhold pr 100 gram:

Kalorier 152,08 Kcal
Protein 8,47 g
Fett 12,44 g
Karbo 1,28 g
Pris 10,77.- kr

Fremgangsmåte:

Kok hummeren i saltet vann i 8-10 minutter. Rens den og ta ut hummerkjøttet.

Lag hummerkraft av skallene. Rens spinatbladene for de grove stilkene og vask dem godt. Rist av vannet og tørk bladene med kjøkkenpapir.

Finn fram en mellomstor og ikke for høy ildfast form. Pensle den med smør. Skjær hummerkjøttet i passe tynne skiver og fordel det i bunnen av formen. Legg spinatbladene rå oppå, med oversiden av bladene ned mot hummerskivene.

Skjær laksekjøttet i små biter og ha det i en food processor sammen med salt og kajennepepper. Kjør dette til det blir som en seig klump, og stopp maskinen. Tilsett tomatpuré og egg. Kjør videre til det blir seigt. Spe med hummerkraften i en tynn stråle, lit etter litt, til det blir en tykk farse. Ha farsen over i en stor bolle og sett den i kjøleskapet i 30 minutter.

Pisk fløten til en ikke for tykk krem. Ta ut bollen med farse, pepre den lett og vend kremen forsiktig inn med en slikkepott. Ha dette forsiktig over i formen med hummer og spinat.

Ha formen i en langpanne og fyll med varmt vann slik at det står halvveis opp på formen. Bak den i ovn ved 140 C i 20 minutter. Ta ut formen og avkjøl. Bruk en liten stekespade og løsne den litt langs kanten, rist litt på formen for å sjekke at den er løs, før du vender den over på serveringsfat.

Skrell auberginen, del den i to og skrap ut litt av kjernedelen i midten. Skjær kjøttet i små terninger. Ha oljen i en teflonpanne på sterk varme og stek terningene hardt til de blir gylne, i ca 30 sekunder. Hell på hummerkraften og kok i 10 sekunder. Hell alt over i en bolle og avkjøl.

Rør inn sitronsaft og eddik. Smak til med salt og pepper.

Server hummermousselinen med auberginevinaigretten rundt. Pynt med f.eks. estragonblader, basilikum eller gressløk. Spis med brød og couscous-salat (se egen oppskrift: Salater).Tjenester
Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6
Ekstra info

Kategori: Ovnsrett
Land: Ukjent-opprinnelse
Oppskriften er vanskelig å tilberede

Info om oppskriften

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
Oppskriften har hatt 1908 lesere totalt.
Oppskriften har fått 3 poeng totalt (av max 6) fra 1 lesere
Innlagt/oppdatert:
(Intern: 7839)

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.Ansvarlig utgiver: © 2002- DatabaseSør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.
Følg meg på!