Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hummerpaté




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
400grhummerjaler/kjøtt - kokt
300grferskrøkt laks
200grtorskefilet
2dlcréme fraîche
3dlkremfløte
3stkegg
0,5sstomatpuré
10plate(r)gelatin + 2 plater til sjyen
2dlvarm fiskebuljong
1dashsmør eller margarin
1dashsalt
1dashnykvernet pepper
cognac
frisk dill
friske salatblader
sitroner i tynne båter
6dlcréme fraîche


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Melk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hummerpaté med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier217,29511,18Kcal
Protein9,4922,33gram
Karbohydrat1,383,25gram
Kostfiber0,010,02gram
Fett19,3145,43gram
Mettet fett11,0626,02gram
Salt0,821,94gram
Pris på oppskriftenKr 12,91Kr 30,37Kroner
Hele oppskriften veier2 353 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok torskefiletene i lettsaltet vann. Ta filetene opp av vannet og la dem renne av.

Legg eggene i kokende vann i ca 5 sekunder så eventuelle bakterier forsvinner fra skallene overflate.

Legg gelatinplatene i i bløt i kaldt vann i ca 10 minutter.

Finfordel hummerkjøttet, gjerne i kjøkkenmaskin. Tilsett halvparten av torskekjøttet. Tilsett créme fraîche og tomatpuré. Kjør et øyeblikk i kjøkkenmaskin. Tilsett egg og fløte og kjør litt til. Tilsett cognac.

Ta gelatinplatene opp av vannet. Klem ut vannet og la det dryppe av. Smelt platene i litt kokende vann over svak varme og ha dem i fiskemassen. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Skjær laksekjøttet i strimler. Vend strimlene i hummerblandingen.

Smør formen (patéform 1,5-2 liter). Ha halvparten av hummerfarsen i. Legg torskestykker i midten på langs. Legg resten av hummerfarsen oppå.

Løs opp de to siste gelatinplatene i den varme fiskebuljongen. Avkjøl og hell den deretter over hummerfarsen i formen. Sett formen i kjøleskap i minst 6 timer.

Server hummerpateen skåret i skiver og anrett på små salatblader med tynne sitronbåter og créme fraîche. Pynt med frisk dill.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7761)
Kategori: Pate
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.