Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hummerpatè 2



Hummerpatè 2 oppskrift.
Fotograf: Gilde

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
200grhummerhaler/kjøtt - kokt
150grferskrøkt laks
100grtorskefilet
1dlcréme fraîche
1,5dlkremfløte
1stkstort egg
0,5sstomatpuré
5plate(r)gelatinplater
1plate(r)gelatinplate til sjyen
1dlvarm fiskebuljong
1dashsmør eller margarin
1dashsalt
1dashnykvernet pepper
cognac
frisk dill
friske salatblader
sitroner i tynne båter
3dlcréme fraîche


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Fisk
Melk
Skalldyr


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hummerpatè 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier220,95640,28Kcal
Protein9,4327,33gram
Karbohydrat1,454,20gram
Kostfiber0,020,06gram
Fett19,7157,12gram
Mettet fett11,3832,98gram
Salt0,882,55gram
Pris på oppskriftenKr 13,08Kr 37,90Kroner
Hele oppskriften veier1 159 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Kok torskefiletene i lettsaltet vann. Ta filetene opp av vannet og la dem renne av.
Legg egget i kokende vann i ca 5 sekunder så eventuelle bakterier forsvinner fra skallets overflate.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca 10 minutter. Finfordel hummerkjøttet, gjerne i kjøkkenmaskin. Tilsett halvparten av torskekjøttet. Tilsett créme fraîche og tomatpuré. Kjør et øyeblikk i kjøkkenmaskin. Tilsett egg og fløte og kjør litt til. Tilsett cognac.
Ta gelatinplatene opp av vannet. Klem ut vannet og la det dryppe av. Smelt platene i litt kokende vann over svak varme og ha dem i fiskemassen. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Skjær laksekjøttet i strimler. Vend strimlene i hummerblandingen. Smør formen (patéform 1,5-2 liter). Ha halvparten av hummerfarsen i. Legg torskestykker i midten på langs. Legg resten av hummerfarsen oppå.
Løs opp de to siste gelatinplatene i den varme fiskebuljongen. Avkjøl og hell den deretter over hummerfarsen i formen. Sett formen i kjøleskap i minst 6 timer.
Server hummerpateen skåret i skiver og anrett på små salatblader med tynne sitronbåter og créme fraîche. Pynt med frisk dill.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Gilde
(Intern: 24595)
Kategori: Forrett
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hummerpatè 2.Hummerpatè 2.
Denne retten har 220,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hummer naturell som forrett.Hummer naturell som forrett.
Denne retten har 71,35 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 25,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hummersalat med mynte og lime.Hummersalat med mynte og lime.
Denne retten har 160,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.