Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hummersuppe




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
2stkhummer á ca 400 g
1bunt(er)dill
1stkløk
1stkgulrot
1kvist(er)timian
7stkhel pepper
2sstomatpuré
2,5dlhvitvin
7dlfiskebuljong
6dlkremfløte
1dashsalt
1dashpepper
2knivsoddCayennepepper
5plate(r)butterdeig skåret i trekanter og stekt i ovnen ved 210 C til de er hevet og gyllenbrune.


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Fisk
Gluten
Melk
Skalldyr
Spor-av-egg
Spor-av-melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Næringsdeklarasjon for Hummersuppe med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier176,09481,14Kcal
Protein5,2914,45gram
Karbohydrat7,8421,42gram
Kostfiber0,421,15gram
Fett12,9635,41gram
Mettet fett6,1616,83gram
Alkohol0,87 %
Salt0,511,40gram
Pris på oppskriftenKr 11,28Kr 30,82Kroner
Hele oppskriften veier2 732 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver. Skrell løken og skjær den i båter.

Ha salt og 2/3 av dillen i rikelig med vann og kok hummerne under lokk i 15 minutter.

Ta opp hummerne og avkjøl dem. Ta ut kjøttet ved å trekke kroppen og klørne fra hodet. Knekk skall og klør med en nøtteknekker. Fjern den sorte tarmstrengen i kroppen. Legg kjøttet til side. Skrap bort det bløte på innsiden av skallene og ta vare på det. Kast de bløte, våte gjellene som sitter på hodet. Legg de lettknuste skallene i en tykkbunnet gryte. Damp skallene fri for fuktighet over jevn varme.

Tilsett løk, gulrøtter, timian, pepper og tomatpuré. Hell over vin og buljong. Legg på lokk og kok ved svak varme i 20 minutter.

Sil hummersaften. Tilsett fløte. Kok inn til passe tykt. Tilsett hummerkjøttet, men ta litt til side til pynt. Smak til med krydder og eventuelt cognac og varm opp suppen.

Pynt suppen med litt hummerkjøtt, dill eller brønnkarse.

Server med butterdeigtrekanter til.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 7027)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Suppe
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Hummersuppe til forrett.Hummersuppe til forrett.
Denne retten har 115,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,67 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.