Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hveteboller. grunnoppskrift



Hveteboller, grunnoppskrift oppskrift.
Fotograf: Dansukker

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
150grsmeltet smør eller flytende margarin
6dlmelk
50grgjær
1,5dlDansukker Sukker eller Dansukker Demerarasukker
1krmsalt
1tskardemomme
Ca 14dlhvetemel

Forslag til fyll

150grsmør eller margarin, 1 1/2 dl Dansukker Melis, 1 ss vaniljesukker
150grsmør eller margarin, 3/4 dl Dansukker Brun Farin, 2 ss kanel
100grsmør eller margarin, 200 g revet mandelmasse
1,5dlsyltetøy, mos eller marmelade
Forslag til pynt
• Dansukker Perlesukker eller Dansukker Demerarasukker
• Dansukker Perlesukker og hakkede mandler
2dlMelis med valgfri smak til glasur, 1-2 ss vann. Lag gjerne fantasifigurer på bollene


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Hveteboller. grunnoppskrift med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier353,778 467,48211,69Kcal
Protein4,87116,562,91gram
Karbohydrat38,53922,2223,06gram
Kostfiber1,3933,270,83gram
Fett19,71471,7611,79gram
Mettet fett12,45297,997,45gram
Salt0,389,090,23gram
Pris på oppskriftenKr 2,58Kr 61,75Kr 1,54.-
Hele oppskriften veier2 394 totalt2 394 pr porsj60 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 40 boller

Smelt smøret, tilsett melken og la den bli fingervarm. Smuldre gjæren i bakebollen og hell over væsken. Tilsett de øvrige ingrediensene unntatt melet, som tilsettes litt om gangen inntil deigen slipper bollen. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Deigen kjevles ut til en leiv, og valgfritt fyll has på. Brett sammen til noen av formene foreslått nedenfor.

Forslag til utbaking
  • del deigen i to deler som rulles til lengder. Skjær hver lengde i 20 emner som rulles til glatte og fine boller. Legg bollene på plate med bakepapir. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med sammenvispet egg og strø på perlesukker.
  • som ovenfor, men legg bollene i former og lag et hull i midten av bollen med fingeren. Fyll hullet med f.eks. mandelfyllet. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med sammenvispet egg. Strø på perlesukker. Stekes midt i ovnen ved 225-250° i ca. 8 minutter. Avkjøl på rist under klede.
  • i stedet for runde boller rulles emnene ut til små lengder som formes til knuter eller kringler. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Stekes midt i ovnen ved 225-250° i ca. 8 minutter. Pensle de ferdigstekte bollene med smeltet smør eller margarin og dypp dem i sukker.
  • kjevle ut deigen og stikk ut sirkler ved hjelp av et glass. Legg en klatt syltetøy/mos på hver deigsirkel, og brett godt sammen slik at fyllet ikke renner ut. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle de ferdigstekte bollene med smeltet smør eller margarin, og dypp dem i sukker.
  • kjevle ut deigen og ha på valgfritt fyll. Rull sammen og skjær i 3 cm brede emner, og legg dem i papirformer. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med sammenvispet egg. Strø på perlesukker eller demerarasukker. Stekes midt i ovnen ved 225-250° i ca. 8 minutter. Av kjøl på rist under klede.
  • kjevle ut deigen. Ha på valgfritt fyll. Brett deigen sammen tre ganger på langs. Skjær i 4 cm brede emner. Skjær et snitt midt i hvert emne. Ta tak i den ene kanten og dra den gjennom hullet. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med egg og strø på perlesukker eller demerarasukker. Stekes midt i ovnen ved 225-250°. Avkjøl på rist under klede.
  • kjevle ut deigen. Ha på valgfritt fyll. Brett deigen sammen to ganger på langs. Skjær deigen i 2 cm brede remser som snurres sammen og formes til knuter eller ringer. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med egg. Stekes midt i ovnen ved 225-250°. Avkjøl på rist under klede. Melisglasur av 2 dl melis (valgfri smak) og litt vann smøres på bollene like før servering. Eller strø på perlesukker eller demerarasukker før bollene stekes.
  • del deigen i fem emner som kjevles ut til sirkler. Skjær hver sirkel i 8 emner. Legg på valgfritt fyll og rull sammen til horn. La dem heve under klede i 20-30 minutter. Pensle med egg og strø på perlesukker eller demerarasukker. Stekes midt i ovnen ved 225-250°. Avkjøl på rist under klede.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Dansukker
(Intern: 2118969383)
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fastelavnsboller 6.Fastelavnsboller 6.
Denne retten har 260,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,95.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grove rundstykker med bokhvete.Grove rundstykker med bokhvete.
Denne retten har 230,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Finske fastelavnsboller.Finske fastelavnsboller.
Denne retten har 288,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,47.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hveteboller, grunnoppskrift.Hveteboller, grunnoppskrift.
Denne retten har 353,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 38,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,58.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bergenske skillingsboller.Bergenske skillingsboller.
Denne retten har 290,26 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 46,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,83.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Julekake med mandelfyll.Julekake med mandelfyll.
Denne retten har 326,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 41,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,01.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brødkrystaller.Brødkrystaller.
Denne retten har 229,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,68 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,56 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,34.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kefirhorn med marsipan.Kefirhorn med marsipan.
Denne retten har 271,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,17 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Boller bakt med fyll.Boller bakt med fyll.
Denne retten har 319,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,13.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rislapper 1.Rislapper 1.
Denne retten har 153,1 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Valnøttbrød med deilig smak av appelsin.Valnøttbrød med deilig smak av appelsin.
Denne retten har 262,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,26.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Matsnegler.Matsnegler.
Denne retten har 237,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Scones litt grove.Scones litt grove.
Denne retten har 273,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,8.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Wenches hveteboller.Wenches hveteboller.
Denne retten har 287,3 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 42,78 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lettvinte kanelsnurrer.Lettvinte kanelsnurrer.
Denne retten har 357,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 33,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 21,09 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.