Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hvetekake med epler 2




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
50grgjær,
100grsmør,
5dlmelk,
0,5tssalt
1dlsukker
Ca 900grhvetemel

Fyll:

3sssmør,
3sssukker
1tskanel,
Ca 2dleplebiter, rosiner


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Gluten
Melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Hvetekake med epler 2 med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier285,855 376,842 688,42Kcal
Protein6,65125,0962,54gram
Karbohydrat44,14830,27415,14gram
Kostfiber2,0638,7519,37gram
Fett8,73164,2182,11gram
Mettet fett5,2598,7549,38gram
Salt0,336,283,14gram
Pris på oppskriftenKr 1,94Kr 36,49Kr 18,25.-
Hele oppskriften veier1 881 totalt1 881 pr porsj941 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 2 kaker

Smuldre gjæren i en bolle og smelt smør i en kjele. Hell på melken og la væsken bli fingervarm (37 C). Rør gjæren ut med litt av væsken og slå resten over. Tilsett salt, sukker og drøyt halvparten av melet. Arbeid deigen sammen og sett den til heving på et lunt sted. Arbeid så deigen smidig med resten av melet. Ha den på bakebordet og kna den blank. Del deigen i to like lange deler. Kjevles ut til avlange leiver.

Fyll:
Bre mykt smør over leivene, strø på sukker, kanel og eplebiter blandet med rosiner. Rull sammen hver leiv som til rullekake. Skjær dem i ca. 15 deler hver. Legg disse i stor rund form eller liten langpanne. La kakene etterheve til dobbel størrelse. Stekes ved 225 C i ca. 20 minutter. Avkjøles på rist. Om du ønsker, kan kaken glaseres med melis.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Egil Bratnes hjemmeside
(Intern: 20839)
Kategori: Gjærbakst
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Epleboller med havrefyll.Epleboller med havrefyll.
Denne retten har 242,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,81.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.