Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hvit dame fra Sverre Sætre



Hvit dame fra Sverre Sætre oppskrift.
Fotograf: Ingvar Eriksson og Sigurd Fandango/Forlaget PRESS
Hvit dame er en annen gammel klassiker på bløtkakefeltet. Så vidt jeg vet, er den aller vanligst på Vestlandet. Den skiller seg fra bløtkaker flest ved at den kombinerer nøttebunn og sukkerbunn, noe som sammen med de hakkede hasselnøttene gir deilig substans og smak. På bildet har vi i tillegg farget marsipanlokket kritthvitt, slik at damen er i bryllupsskrud.

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1stkNøttebunn
1stkSukkerbrødbunn
1porsjon(er)Lett vaniljekrem
0,5dlaprikossyltetøy
3dlkremfløte
1ssmelis
4sshakkede hasselnøtter
500grmarsipan


Annonse

Allergener som er registrert i oppskriften

Advarsel! Du må selv sjekke ingrediensene før du bruker dem i oppskriften, husk at info her bare er en veiledning. Det kan forekomme feil

Egg
Gluten
Melk
Nøtter
Spor-av-egg
Spor-av-gluten
Spor-av-melk


Klikk her for mer info om allergenene og hvor de forekommer

Kalorier og næringsinnhold i Hvit dame fra Sverre Sætre med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier325,617 149,42595,78Kcal
Protein7,19157,8713,16gram
Karbohydrat35,58781,2365,10gram
Kostfiber1,5333,592,80gram
Fett16,83369,5430,79gram
Mettet fett5,14112,869,40gram
Salt0,122,640,22gram
Pris på oppskriftenKr 4,87Kr 106,93Kr 8,91.-
Hele oppskriften veier2 196 totalt2 196 pr porsj183 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 12 stykker

1 kakering , 24 cm i diameter og 6 cm høy
Del sukkerbrødbunnen i to. Sett kakeringen på en flat tallerken og legg et lag nøttebunn i ringen.
Fyll vaniljekrem til 1/3 opp i ringen. Legg på det første laget med sukkerbrødbunn. Legg på syltetøyet og stryk det utover.
Pisk fløten med melisen. Bland 2/3 av kremen med de hakkede hasselnøttene og fyll den på kaken. Stryk jevnt utover. Legg på det siste laget med bunn.
Ta av kakeringen. Stryk den siste tredjedelen av kremen på toppen og rundt kanten av kaken. Kjevle marsipanen tynt ut og legg over så den dekker toppen og kantene av kaken.
Pynt kaken.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Baker og konditor nr 4 - 2011
(Intern: 28426)
Tilberedningstid: 30 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Sjokoladekjeks med marsipan.Sjokoladekjeks med marsipan.
Denne retten har 458,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 53,41 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 23,38 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,46.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hvit dame fra Sverre Sætre.Hvit dame fra Sverre Sætre.
Denne retten har 325,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,58 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,83 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,87.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bryllupskake i særklasse.Bryllupskake i særklasse.
Denne retten har 333,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 29,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Rullekake med marsipan og fruktfyll.Rullekake med marsipan og fruktfyll.
Denne retten har 309,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,73.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Valentine kake.Valentine kake.
Denne retten har 312,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 15,54 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,67.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marsipankake til fest.Marsipankake til fest.
Denne retten har 318,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,32.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.