Gå til forsiden av matoppskrift.no
Alle oppskriftssøk Mer enn 35.500 stk.
Søk etter ingredienser Mer enn 12.000 stk

Hvitløkspekket elgrull




Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner
1kgelgkalvbryst
1sssalt
1tssukker
2krmhvit pepper
Ca 3,5feddhvitløk
2sssjalottløk, finhakket
Ca 2,5skive(r)spekk, tynne
Ca 2,5plate(r)gelatin
vann
2 ts salt pr. l vann


Annonse


Næringsdeklarasjon for Hvitløkspekket elgrull med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier141,83265,01Kcal
Protein20,0437,44gram
Karbohydrat0,641,20gram
Kostfiber0,080,15gram
Fett6,5512,24gram
Mettet fett0,360,67gram
Salt1,863,47gram
Pris på oppskriftenKr 24,00Kr 44,84Kroner
Hele oppskriften veier1 121 gr totalt gram

Fremgangsmåte:

Skjær bort ribbena og skjær kjøttet fritt for hinner og brusk.

Lag en krydderblanding og strø dette på kjøttsiden så jevnt som mulig.

Skrell og skjær hvitløken i tynne skiver og legg den på kjøttet sammen med sjalottløken. Dekk med spekk og gelatinplater, som først har ligget i kaldt vann. Rull hardt sammen og bind rullen med bomullstråd.

Legg rullen i kokende, saltet vann og trekk rullen i 1-1 1/2 time, avhengig av tykkelsen på rullen. Prøvestikk i rullen med en nål e.l.

Ta opp rullen og avkjøl den på fat med et lett press over. Fjern bomullstråden.

Server rullen kald i tynne skiver med potetmos eller som pålegg.

Mer info

Forfatter:
Kilde: Matoppskrift.no
(Intern: 9924)
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori: Kokt/dampet
Land: Ukjent-opprinnelse

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Annonse

Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Surstek av elg til jul.Surstek av elg til jul.
Denne retten har 74,91 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Elgkjøttkaker med rosenkål og steinsopp.Elgkjøttkaker med rosenkål og steinsopp.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.